| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Trax SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 21072 Dąbrowa Górnicza | 2009-03-08 14:05:57 podłącz elektormagnes i obroty powróca - tez tak mialem gdy z jakiegos powodu zniklo mi zasilanie na kabelku ktory zakladasz na ten zaworek |
MYSHA Kandydat na Kandaydata Samara Szczecin | 2009-03-08 19:02:34 A sprawny w ogolę ten elektromagnes? Pyka jak dostaje prąd? Przyczyny możesz jeszcze szukać w zbyt ubogiej mieszance paliwa na biegu jałowym, masz tam specjalną śrubkę do wzbogacania/zubożania mieszanki jak ma za biedną mieszankę to też Ci będzie gasł. Bo rozumiem że na ssaniu jest wszystko ok tak? |
Trax SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 21072 Dąbrowa Górnicza | 2009-03-08 23:15:26 pod maska rzeczywiscie sa dwa kabelki zakonczone wsuwka - szczerze powiedziawszy gdy braklo mi z jakiegos powodu zasilania na pierwszym podlaczylem drugi i działa wiec zakładam ze nie ma róznicy ktory podlaczysz . Sprawdz czy działa wogole elektromagnes - przekrec kluczyk i naloz kabelek jak pyknie tzn ze dziala jak cisza to albo zaworek albo brak napiecia na kabelku. |
Przemek_21083 Kandydat na Kandaydata Łada Samara 21083 Łodygowice | 2009-03-10 16:26:44 To ze nowy to się nie sugeruj. nieraz nowe też jest spartolone. jak masz napięcie na przewodzie to MUSI elektromagnes działać, chyba, ze uszkodzony a gaźnik jest przykręcony do silnika czyli już ma masę na sobie że tak powiem. |
MYSHA Kandydat na Kandaydata Samara Szczecin | 2009-03-10 22:51:25 Dokładnie już ma masę bo jest przykręcony ale mój dodatkowo ma masę podpiętą kabelkiem do pokrętła od regulacji przepustnicy nie wiem jak wasze. Tak jak kolega niżej pisze że nowy to nie musi być sprawny zrób tak, wykręć go, odepnij, >przekręć kluczyk na zapłon > przytknij elektromagnes gwintem aby miał masę > dotknij kabelkiem plusowym tam gdzie się elektromagnes podpina jak zobaczysz że pyka to sprawny a jak nie pyka to dupa blada po elektromagnesie, jeszcze ciekawe czy nie masz kanalików zatkanych przedmuchaj go ![]() |
Przemek_21083 Kandydat na Kandaydata Łada Samara 21083 Łodygowice | 2009-03-10 22:55:26 To ten przewodzik przypięty na śrube regulacji obrotów biegu jałowego to masa jest?? BOŻE ile ja się umyślałem do czego on służy
Człowiek całe życie czyta książke od Łady a i tak nie wie o niej wszystkiego ![]() |
mechanior ŁADZIARZ Łada 110-WAZ21102;2111 Warszawa | 2009-03-10 23:18:23 Naj leprze lekarstwo na elektromagnes-wykręcić zdjąć dyszę wyciąć iglicę zmontować ponownie i po temacie. Długo wojowałem z tymi zaworkami potrafią paść po 2 dniach |
MYSHA Kandydat na Kandaydata Samara Szczecin | 2009-03-11 00:11:53
Nie jestem pewien na 100% ale skoro do żadnego czujnika nie jest podpięty a i prąd w nim nie leci to musi być masa no bo co innego Tylko pytanie po co?
MisUszatek Ten elektromagnes wstępnie niby dawkuje porcje paliwa z powietrzem na wolnych obrotach a dalej niby kręci się tą śrubką od regulacji. Faktem jest że jak się wyciągnie dyszę to po kłopocie ale wtedy więcej spali i na analizatorze spalin głupoty wychodzą A czy dużo więcej spali to nie wiem. A czy przy tym obroty nie wzrastają? |