Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Pokakulka Toyota Avensis 2.0 TD Siedlce | 2004-11-18 18:32:24 Może ci źle odbijać zawór od gazu i wtedy dowali ci gazu na maxa - tyle ile ma butla. To trochę niebezpieczne, sprawdź to dokładnie. |
![]() Pokakulka Toyota Avensis 2.0 TD Siedlce | 2004-11-18 21:18:53 No to raczej napewno coś jet nie tak. Ja przestałem tankować na małych stacjach. Tankuję na Shellu i jestem bardzo zadowolony. Poza tym moja instalka (BRC) jest bardzo czuła na gaz słabej jakości. A cena? Wiadomo, że deczko drożej ale jestem pewien, że mam gaz ok. A na np. 10 l gazu to wcale nie wychodzi tak sporo drożej. Jakieś np. 40-50 gr. |
![]() toptuning Chwilowo brak, będzi ... Bielsko-Biała | 2004-11-18 22:07:43 hmm to teraz uż sam nie wiem to jest duża stacja tylko,że Auchan ale chyba wychodzi na to,że dystrybutor przekłamuje ![]() |
![]() Gsi_Rulez łódź | 2004-11-18 22:12:04
No nie powiedzial bym tak bo roznica miedzy stacja "Zenka" a firmowa jest przewaznie w granichach 12 -14 groszy na litrze. No ale i tak wole firmowe bo na litrze zawsze wiecej przejade ![]() |
klabton Warszawa | 2004-11-22 15:03:01 Jest taki jeden numer, który robią dystrybutorzy zazwyczaj na mniejszych stacjach. Taka stacja zazwyczaj charakteryzuje się dłuższym przewodem do ładowania. Kiedy stacja pustoszeje, kolesie nabijają np butle tym, co zostało w przewodzie bez włączania pompy. To może być parę literków. Potem podjeżdża człowiek i zanim gaz zacznie wchodzić do jego wozu, najpierw te "parę literków" zapełnia przewód, a dopiero po chwili zaczyna nabijać zbiornik w samochodzie.
Druga sprawa, to faktycznie może być zawór. Jedź do instalatora, niech to sprawdzi i naprawi, albo po prostu kontroluj stan zbiornika i tankuj konkretne ilości. Jeśli chodzi o paliwko, to ja tankuje na Shellu. Czytając dość sporo artykółów na temat "chrzczenia gazu" i konsekwencjach dla silnika, wolę zatankować pewne paliwo. Szczególnie, że PowerGas jest wydajniejszy od zwykłego gazu. Sprawdziłem to i tak na prawdę opłaca się tankować na shellu. Pozdrawiam |
![]() wiciu C+ 1,6GSI+lpg Gliwice | 2004-11-22 20:18:19 W żadnym wypadku nie ma możliwości nabicia butli 50litrowej nawet 51litrami gazu. Ta stacja oszukuje!!! |
![]() pudel Mazda RX-7 FC Kraków | 2004-11-26 00:33:21
Właśnie zostałem oświecony, zawsze się zastanawiałem dlaczego na pewnej stacji gość po każdym tankowaniu podpina pistolet do butli nie uruchamiając pompy i dlaczego spalanie zawsze wychodzi większe gdy tam zatankuje! |
![]() OLO ![]() 105L/125/125k/126S/1 ... Wawa | 2004-11-26 10:58:28 Ja ostatnio zaczałem brać na BP. Mam woltomierz podłącozny pod sondę lambda, gazownie regulujesobie sam i wiem jak sie zachowuje skłąd mieszanki. Ostatnio jak zatankowałem plastikowy gaz na stacji krzak to samochód nie chciał jeździć a skład mieszanki raczkoał gdzieś w okolicach ubóstwa. ----------------- "Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz. To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat. Fiacior mój to jest to, kocham go..." |
![]() thaniel LPG User Fiat Siena/Opel Astra Warszawa - Natolin | 2004-11-26 12:43:49 Dokladnie OLO u mnie tak samo jest na LPG z BP jezdzi lepiej i robi wiecej kilometrow na butelce ...
pozdr |