| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
JanuszGnitecki OMEGA B FL COMBI Warszawa | 2004-11-16 23:02:59 Witaj Rafik, myślę, że szwab od ktorego ją kupiłeś słabo o nią dbał. Po doprowadzeniu do porządku zawieszenia i hamulcow zmienisz zdanie, auto jest naprawdę fajne,
Powodzenia i do zobaczenia może na mieście, pozdrawiam, Janusz |
rafikkk Opel Omega Carawan Warszawa | 2004-11-16 23:03:48
cytujesz cala moja wypowiedz tylko z powodu tak absurdalnego kometarza????????? zenada btw: nie bierz wszyskiego zbyt doslownie |
MEGA_3 LOB WETERAN caravany dziwne Kalisz | 2004-11-16 23:05:43
luzik chciałem zmienić zawartość postu ale Janusz zblokował mnie i po edycji... sprawdż czy czasem cofki licznika nie ma bo wyjący most i inne dolegliwości na ten przbieg to trochę dziwne [ wiadomość edytowana przez: MEGA_3 dnia 2004-11-16 23:09:26 ] |
robert_kraków vectra b KRAKÓW | 2004-11-16 23:37:26 moja odpowiedź:
kupiłem omegę niby nie wytelepotaną na polskich drogach, jednak prawda jest nieco inna. z opisu zachować auta wyniak że powinienieś prakrtycznie zrobić całą mechanikę - z wyjątkiem silnika. i tu właśnie pryska mit aut nie wytłuczonych prosto z zachodu. co do zachowania na drodze winne są na pewno amory ale nie tylko. auto nigdy nie będzie trzymało się drogi z wyrobionymi simerblokiami. końcówkami drążków, luzem na przedkładni kieroniczej i wielu innych drobnych usterkach o których jak domniemywam 70% użytkowników samochodu nie ma pojęcia ( w taksiarzy wsółczynnik ten wynosi 100%) chłodzenie na 100000% wywal termostat kosztuje grosze ok 50 zł a grzanie napewno się poprawi. przeniesienie napędu - kolejny przykład jaką historię miał samochód. je nie wierzę że samochód może mieć tylko 150 tyś a niestey dyfer jest do wymiany. naszczęście można spokojnie kupić za 500 zł używany z gwarancją. hamulce - do wymiany wszystko a podstawowa sprawa jeśli nos nurkuje przy hamowaniu to ylne klocki sa zjechane do zera a właściwie nie do zera tylko ich nie ma. przedkładnia kierownicy - można samemu skasować luz. jeśli nie pomoże to wymiana przekłądni (przpadkowo taką mam po całkowitej regeneracji) poza tym trzeba jeszcze wyeliminować luzy na pozostałem części ukł. kierowniczego - np. podpora układu kierowiczego prawa podsumowanie- jeśli chcesz mieć samochód idealny to bardzo długa droga przed tobą. mam nadzieję że nie spanikujesz i doprowadzisz wóz do ideału. wspomnę tylko że ja miałem bardzo dużo zacięcia i zawsze dno w portfelu a zajeło to tylko 2 lata ciągłego leżenia w kanale ogólnie życzę powodzenia i zakończe starą górlską prawdą - opel a zwłaszcza omega to największy syf jaki w życiu widzałem i dlatego zawsze będę ją mile wspominał ale się teraz posypie |
fomin LOB MEMBER saab sie przekręcił :) cip cip | 2004-11-17 08:09:15 na mój skromny gust to sądząc po usterkach to ta omcia ma najechane ze 300k. a nie 150. może licznik jest z fromarku |
Robson75 LOB NET MEMBER OMEGA B 2,5 V6 sedan Warszawa | 2004-11-17 10:47:44 Po Twoim poscie Rafikkk az strach myslec co Ci jeszcze wyjdzie jezdzac po "krajowych drogach". I tak prysl czar zadbanego autka sprowadzonego z zachodu za "male pieniazki" |
boogie LOB SYMPATYK M6 warszawa | 2004-11-17 11:06:42 Witam Raffik!
Hmmmm... Niestety koledzy maja racje. Licznik cofniety zdrowo, nawet ze trzy razy..., jeśli auto było używane na drogach równych jak stół w Niemczech. Zawieszenie jest w Omedze w sam raz. Nie jest ani za miękkie jak we francuzach, ani za twarde z ruchami a'la taczka. Musi być tylko sprawne. Chłodzenie - Nie wiem jak Ty odczytałes na podziałce te 45 stopni..... Hamulce - wymiana klocków, a może tarcz..... Uklad kierowniczy to samo... Jak chcesz to możemy się gdzies styknąc na mieście. MIałem kiedyś 2.0 w stanie nie za dobrym, i troche ją wyprowadzałem na "ludzi". Postaram się powiedzieć co się dzieje i jak zaradzić. Pozro. |
rafikkk Opel Omega Carawan Warszawa | 2004-11-17 11:38:09
wlasniciwie jakby miala 300kkm to bym sie zorientowal naprawde po wielu, wielu rzeczach... pozatym mam pelna dokumentacje auta, ze 30 papierkow co i kiedy bylo wymieniane, ostatni przeglad rok temu, nawet na paiperku widnieje, ze ma luzy w u.kierowniczym i ze dyfer wyje. koles pewnie zamierzal sprzedac auto, wiec powarzniejszych rzeczy nie robil - serwisowanie auta w niemczech naprawde sporo kosztuje. a nawet jak to wyszystko powymieniam to i tak cena mnie bedzie satysfakconowala, wiedzialem co kupuje i liczylem sie z naprawami. chcialem miec nie zajechany silnik i blacharke w dobrym stanie, zawiecha nawet jakby byla w pelni sprawna to i tak by stare gumki, laczniki, sworznie itd szybko sie powyrabialy ze starosci na polskich drogach. ktos ma doswiadczenie z http://www.automotosklep.home.pl/ ? czy moze jednak intercars bedzie tanszy? pozdrawiam |
Robson75 LOB NET MEMBER OMEGA B 2,5 V6 sedan Warszawa | 2004-11-17 11:50:56 Sprobuj tutaj Pulawska 257 tel. 8532599. Zawsze mozesz porownac ceny i kupic tam gdzie taniej |
OLOBONO Opel Omega B 2.0 16v ... Toruń | 2004-11-17 22:29:25 powodzenia z Omcia :p :p |
koperrr Omega Legionowo | 2004-11-23 10:35:23 Ile to cudeńko kosztowało?
|
misiorr Caravan B 2.5 V6 Torun | 2004-11-24 10:26:53 Witam! Jeśli chodzi o układ hamulcowy to masz wydatek: klocki ( u mnie lucas) tarcze ( u mnie ATE), najlepiej płyn .Po takiej kuracji jest pełen komfort. Powodzenia. |
Solltys LOB MEMBER v40 przeddzidzie | 2004-11-24 10:38:22
Ja mam: - tanio, niestety koszt wysyłki,pobrania i wychodzi normalnie - jedna część - różni producenci - wybór - brak sklepu,magazynu wszystko wirtualne - dzwonią po złożeniu zamówienia żeby potwierdzić i po wysłaniu że już idzie; - mogą sprowadzić na zamówienie; - sprawdź dokładnie co dostałeś - u mnie się pomylili ale o tym pisałem w innym wątku - krótki czas oczekiwania wysyłka w tym samym dniu po zamówieniu jeżeli jest na składzie [ wiadomość edytowana przez: Solltys dnia 2004-11-24 11:16:42 ] |