Do wzięcia za niewiele Polski Fiat 131

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
W mieście Poznań jest do kupienia za około 600 zł Polski Fiat 131 (Fiat Mirafiori CL) składany na Żeraniu. OC jest, przegląd miał koleś zrobić. Buda całkiem niezła jak na 131 z tego okresu, błotniki do wymiany, ale koleś daje nowe. Dziura w podłużnicy pod lewym słupkiem, nadkola do połatania. Drzwi, słupki, podszybie, klapy, podłoga, podłużnice powyżej średniej (jeśli chodzi o 131 które widziałem). Pierwszy właściciel. Silnik 1.6 na jednym wałku, po wymianie rozrządu, silnik i osprzęt oryginał, przebieg przypuszczam 140 tysięcy. Od dołu brudny, myślę że cieknie, również ze skrzyni (4ka). Okna na korbki chodzą jak nówki. Był iedyś walnięty w przód, atrapa trzyma się na drucikach, nie bardzo wiem czy to oryginał ale chbya nie. Światła prostokątne. Hamulce tragiczne, opony wiekowe,. oryginalne felgi Mirafiori (nie motylki) w dobrym stanie. Tapicerka pomarańczowa,. jak u babci na fotelu, bez zagłówków i podłokietnika tył, stan db. Fotel kierowcy złamany z prawej strony, ale da się jechać. Fotele trzymają się podłogi(rzadkość w 131) Zepsuta konsolka od ogrzewania (jak to można zepsuć ??), trzebaby zdobyć taką i wstawić. Niemniej ogrzewanie jest. Plastiki db+. Amorki w miarę, wygląda jakby kolumny z przodu były wymienione, ale głowy nie dam. Elektryka cała działa, może bez przeciwmgielnych z tyłu. Zderzaki chrom, ładne. Luzów na kierze nie stwierdziłem. Malowany amatorsko pistoletem, kolor biały. Podsufitka stan bdb. Ręczny jest (też rzadkość).

Panowie, ja nie dam rady, ale Brać. To niezbyt drogo jak za taki egzemplarz, auto zupełnie nie wypasione, ale wydaje się wyjątkowe. Szkoda, żeby skończył jako dawca drzwi. Ma tabliczkę znamionową z Żerania. Kontakt do gościa znajdziecie na weteranie szos., zresztą kom. do niego to 600-102-870. Na ulicy Pszczelnej w Poznaniu, róg Winogrady. Właściciel zmywa się do USA, więc myślę, że chce sprzedać.

Przepraszam bardzo ale od czego jest Giełda Klubowa hmm?

Cytat:
2004-11-21 13:20:12, CAr pisze:

O mosz babo placek

CAr - spokojnie, to nie jest typowe ogoszenie sprzedaży a jedynie informacja o tym że można uratować kolejne auto spod prasy na złomowcu

Napewno takich ogłoszeń o pojazdach które gdzieś się znajdują a można je uratować, odrestaurować może pojawiac się więcej, to samo z wymianą/sprzedażą żadko dostępnych częsci do klasyków dlatego też już od jakiegoś czasu skłaniam się do utworzenia kolejnej kategorii na forum na te tematy - i być moze wkrótce powstanie

Cytat:
2004-11-21 13:20:12, CAr pisze:

CAr na mastera FSO AK.

Cytat:
2004-11-21 13:48:35, GDA pisze:
CAr - spokojnie, to nie jest typowe ogoszenie sprzedaży a jedynie informacja o tym że można uratować kolejne auto spod prasy na złomowcu Napewno takich ogłoszeń o pojazdach które gdzieś się znajdują a można je uratować, odrestaurować może pojawiac się więcej, to samo z wymianą/sprzedażą żadko dostępnych częsci do klasyków dlatego też już od jakiegoś czasu skłaniam się do utworzenia kolejnej kategorii na forum na te tematy - i być moze wkrótce powstanie

a to przepraszam nie doczytałem

Cytat:
2004-11-21 14:02:42, Janusz_K pisze:
CAr na mastera FSO AK.

nie kce już być klubowiczem

Cytat:
2004-11-21 13:48:35, GDA pisze:
(...) dlatego też już od jakiegoś czasu skłaniam się do utworzenia kolejnej kategorii na forum na te tematy - i być moze wkrótce powstanie

Hehe, to ja już mam temat który by tam trzeba podwiesić

Cytat:
(...) dlatego też już od jakiegoś czasu skłaniam się do utworzenia kolejnej kategorii na forum na te tematy - i być moze wkrótce powstanie

Ciekawy jestem kto będzie modem w tej kategorii

Hmm....Nie doczytałem który to rok...Jakie ma światła z tyłu? Prostokąty czy te najstarsze?? Ciekawa oferta...

Witam!

Wiem gdzie on stoi. Widzialem go, niestety po zmroku. Moge podjechac walnac fotki.

Pozdro
Tony

-----------------
Może i stary, ale za to brzydki.

Brawo Lamia... Kto pamięta reszte cytatu?

-----------------
"Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz.
To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat.
Fiacior mój to jest to, kocham go..."

Cytat:
2004-11-21 17:05:04, OLO pisze:
Brawo Lamia... Kto pamięta reszte cytatu?

"...pierwsza męska decyzja w Twoim życiu"

Pozdro

-----------------

Cytat:
2004-11-21 15:23:37, CAr pisze:
nie kce już być klubowiczem

Moja poprzednia wypowiedź dotyczyła tego postu

-----------------
"Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz.
To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat.
Fiacior mój to jest to, kocham go..."

Cytat:
2004-11-21 17:37:27, OLO pisze:
Moja poprzednia wypowiedź dotyczyła tego postu

Domyśliłem się. Niestety, to tylko pobożne życzenia, tak łatwo nie pójdzie.

Pozdro

-----------------

Ciekawa informacja .
Szkoda,że nie mam kasy

Światła z tyłu nowe, ale z paskiem pośrodku ( i napisem na tym pasku) i oświetleniem tablicy. Mam prośbę, jakby ktoś go wziął, to niech mi się przyzna Gdyby nie to cholerne OC, to sam bym go wziął.
Myślę, że można się z gościem targować. Koleś mówił, że ma do niego opony, ale jakby co to te oponki też zabytkowe są

jak wszyscy pisze o fiatach, to i ja zapytam....co myslicie o tym i za ile warto go kupic

http://www.jmoby.zabki.net.pl/125s/

Cytat:
2004-11-21 22:40:55, Maverick-Junior pisze:
jak wszyscy pisze o fiatach, to i ja zapytam....co myslicie o tym i za ile warto go kupic http://www.jmoby.zabki.net.pl/125s/

O curwa, klasyk z kwadratowymi swiatlami i dohcem pod maska To dopiero rarytas

gdzie to stoi i ile kosztuje ja chce to miec !!!!!!!!!!!!!! Zajebista fura powiedzcie gdzie to stoi??????????