MotoNews.pl

Czuć spaliny w samochodzie...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Od jakiegos czasu czuje spaliny w samochodzie. Wydawalo mi sie, że to tlumnik przepuszcza, ale po wymianie zapach spalin nie ustapił. Jaka może być przyczyna takiego stanu rzeczy? Moj Pony troszke kopci, może poprostu zawiewa te spaliny???...hmn!

A moze silniczek ma jakies przecieki oleju? Bo jesli tak to olej pod wplywem temperatury sie wypala , a dmuchawa nawiewa ci to do srodka . Wydaje mi sie to najbardzeij prawdopodobne.

Owszem mam uszczelniacze do roboty, ale mam wrażenie, że to zapach spalin gazu..., hmn....

czuć na postoju czy w czasie jazdy? bierze olej? mój silnik na postoju przed remontem smrodził przeraźliwie, jeśli w czasie jazdy to szukaj nieszczelności w komorze silnika

poniacze maja cos chyba z wydechami i zaciaga spaliny. jak ja mam otwarty szyberdach to mozna sie czasami udusic, bo nie zawsze jest czuc. trzeba sie orzyzwyczaic. ja juz mialem 3 tlumiki i zawsze jest to samo

potwierdzam u mnie szyberdach należy zamykać powyżej 100km/h bo inaczej można sie zaczadzić spalinami

Witam widze że masz ten sam problem co ja MIAŁEM i po ciezkich staraniach zlokalizowałem przyczyne tego. Słuchaj stary zrób to co ja a raczej spróbuj dokrecić sobie kolektor wydechowy (nakretki mocujące go do głowicy)u mnie dwszystkie nakretki poszłu conajmniej o pół obrotu i naprawde po tym jak reką odjoł smród ustał i jest git i do tej pory mam spkój z tym. Sprubuj może to bedzie to Pozdrawiam narazie