Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() lukaszc (S) Furious Moderator 5x126 Cracovia | 2004-11-22 23:52:47 zależy co kto lubi , jeżeli zalezy ci na bezpieczeństwie przy rolce to polecam zainwetsowac kase inie oszcedzać na tym poniewaz źle wykonana klatka może narobic wiecej szkod niz to wszystko warte , następna sprawa to to że musisz liczyć sie z tym że autko bedzie cięższe , u mnie klata wazy 31kg |
![]() lukaszc (S) Furious Moderator 5x126 Cracovia | 2004-11-23 00:11:08
proponuje ci wywalić wygłuszenia te co ś akładzione na goraco wszystkie tapicerki odelżyc klape tył wyciąć półke nad silnikiem i zwazyć samochód ![]() moje wuto wazy około 635 kilo z diagnosta i benzyną na mrugającej rezerwie |
![]() AGRUPA fiat 126 WARSZAWA | 2004-11-23 00:11:12 chłopaku, zainwestuj w porządne zawieszenie. jedyne słuszne!!!
daj sobie spokój z klatką co najwyżej obspawaj kaszla!!! geometria, zero luzów, i bilstein!!!! |
![]() ZoLt4R F&F Sympatyk Punto HGT / 126p 1.2T a juz na pewno nie z Łodzi | 2004-11-23 08:14:55
ale sie ubawilem, wiesz na ogol sie nie planuje tego kiedy masz zamiar "skorzystac" z klatki ![]() ![]() ![]() |
![]() RUFF 126p i.e Poznań | 2004-11-23 18:12:28 Ja powiem tyle niewsiąde nigdy do żadnego malca na kjs bez przynajmniej kubełków i pasów, klatka jest w szczególności miło widziana. No chyba że chcesz sie delikatnie przetaczać od próby do próby i mieć z góry zaplanowane że nic sie niemoże stać. Walniesz głópiego dacha już ci sie cała bóda przekosi a jak masz zpasowaną pożadną klatke (niemówie tu o klatce wykonanych z gazrórek po starym ogrzewaniu haty) to malec sie poobija coprawda ale zawsze coś z niego jeszcze zostanie. Najprostrza klatka wykonana z głową przy użuciu pożadnych materiałów napewno wiele pomoże, a dodatkowo buda jest znacznie usztywniona, dzieki czemu można sobie odchudzić drzwi klape maske, wstawić plexe czy cokolwiek. Tyle że jak zamieżasz sobie nim jeżdzić zwłaszcza do pracy/szkoły to klata ci utrudni żywot, przydałoby sie jeździć jeszcze w kasku a po mieście to obciach. |
![]() AGRUPA fiat 126 WARSZAWA | 2004-11-23 19:08:48 Przez 2,5 roku jazdy w kjs, widziałem tylko jednego dacha!!!
i zrobił go maluch który miał straszne zawieszenie. (przód nisko tył wysko - dziwna koncepcja). co do foteli to się zgadzam - dużo wygoniej i bezpieczniej. A co do pasów proponuje stare tzw. szmacianki - (nie zwijane) jak dobrze sobie ściągniesz to masz jak szelki a kosztują przy tym 10zł. |
![]() Lo3eK F&F Sympatyk Był Stalowa Wola | 2004-11-23 20:07:38
Chodzi o te pasy Co byly w starych malcach ? |
![]() AGRUPA fiat 126 WARSZAWA | 2004-11-23 20:42:41 dokładnie o takie!!!
|
![]() ZoLt4R F&F Sympatyk Punto HGT / 126p 1.2T a juz na pewno nie z Łodzi | 2004-11-23 20:43:39 ja mam takie w moim elegancie ![]() |
![]() AGRUPA fiat 126 WARSZAWA | 2004-11-23 20:52:08 super sprawa, wariant oszczędny a równie dobry jak szelki.
No tylko nie można szpanowac po mieście ![]() |
![]() Abdull F&F Sympatyk 126p Bielsko - Biała | 2004-11-23 21:05:50 Hm, powiem CI z ekumpel jezdi w Kjs I juz mu si ekaltka zwruciła pare razy! raz po postawieniu auta na Boku, i raz po przytuleniu si edo drzewa. (moze ktoś to widział na nocnym, na uroczysku, na ostatniej pętli ![]() ![]() |
![]() Lo3eK F&F Sympatyk Był Stalowa Wola | 2004-11-23 22:34:43 Ja tez mam takie u siebie tylko ze popsuly mi sie te... no niewiem jak to sie nazywa... w to co sie zapina pay posrodku i pasy jak jade to mam tylko tam wsadzone a jak mocniej pociagne to sie odpina Mam nadzieje ze se kiedys zebow nie wybije. Cza sie na jakiegos szrota wybrac. |
![]() AGRUPA fiat 126 WARSZAWA | 2004-11-24 09:31:54 Mysle że przesadzasz.
Kolega pisze ze dopiero zaczyna ścigać się w kjs. Więc najpierw musi zrobić dobre zawieszenie, hamulce a potem całą resztę. aaa i wszystkie elementy musza być sprawne, bo różne rzeczy widziałem. Masz racje ze auto z klatką jest sztywniejsze, i czuć to. Owszem ja tez miałem klatke w swoim kaszlaku, ale włożyłem ją prawie na końcu. Widzę mnostwo pseudo "rajdówek" z klatką i z rozjebanym zawieszeniem. Jak taką "rajdówe" widze to płakać mi się chce. Wiem też że dla niektórych wazniejsze jest lansowanie niż jazda. ![]() |
![]() Simon_126 F&F Sympatyk /F/I/A/T/ CCS Nowy Sącz | 2004-11-24 13:55:38 Wiesz zawsze można połączyć jedno z drugim ![]() Ja jeździłem przez jakiś czas z klatką ale w kjs'ach się nie ścigałem, miałem ją po to bo wcześniej mój malec był nieco dziurawy (za delikatnie nazwane ![]() Co do tego że odchudenie w malcu czuć to jest prawda ale jak wrzucisz klatkę to prawie się to równoważy - słusznie ktoś przedtem zauważyl. Teraz też będę montował klatkę a dokładnie półklatkę ale tylko dla celów wizualnych ponieważ z rajdówki zmieniłem nieco styl i bawię się w stylistyke przy swoim, jednak nie wykluczone czy nie zmienie na przyszły rok auta i nie zrobie rajdówki ale to jeszcze są dość odległe plany i muszę wszystko dobrze przemyśleć. A koledze życzę sukcesów oraz zdobycia jak największych umiejętności na kjs'ach... pozdro650 ![]() |