Glośny stuk przy ruszaniu....

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Mam powazny problem....
Niekiedy gdy ruszam to slychac bardzo glosny stuk w okolicy silnika a raczej prawej komory silnika (patrzac od strony kierowcy).Brzmi on tak jak by kamien uderzyl w nadkole...i w tym samym momencie blokuja sie kolo z przodu...jest takie szarpniecie..Wiecie co to moze byc?
dzieki
Jacek

nie dodalem ze blokowanie kola jest chwilowe i po chwili sie wszystko uspakaja i jest ok. ale ten stuk dosc glosny mnie bardzo martwi....

mam to samo tylko w mniejszej skali. U mnie jest na razie tylko stukanie bez blokowania. przy okazji wymiany poduchy pod skrzynią, pytałem o to P.Sławka
Poleciał Ci krzyżak prawej półosi. Koszty to 200zl/szt + 60zl/szt robota o ile dobrze pamietam.
Ale przy spokojnej jeździe można jeszcze z tym trochę pojeździć tylko nie należy zbyt gwałtownie ruszać na skręconych kołach bo można usłyszeć ostatnie PUK

Ja zgubiłem śruby trzymające plastikowe nadkole z przodu po prawej. Bardzo długo (miesiącami) zastanawiałem się co mi tak głucho puka od czasu do czasu na wybojach (średnio raz dziennie). Odgłos był bardzo niepokojący, jakby się koło urywało. Myślałem, że to coś poważnego, ale okazało się, że to po prostu te plastiki