Oznaczenie silnika i klima

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Mam kolejne dwa pytania
1. Mam oznaczenie silnika G4GRW wszędzie gdzie zaglądałem strona hyundai i katalogi np. amortyzatorów nie widze takiego oznaczenia. Podobno były montowane silniki mitsubishi ale gość w serwisie powiedział, że to nie jest silnik z tych aut. Może ktoś ma takie oznaczenie i może coś więcej powiedzieć??
2. Klima "ręczna" podobno nie wolno używać z ciepłym powietrzem a tu zimą co by szyby nie parowały przydałoby się włączyć na chwile ale zimne powietrze na mrozie to strach włączyć jak to jest??

to oznaczenie silnika lantry 1.6i po 05.1995

części do autka kupuje się według numerów nadwozia a nie silnika!
te numerki co podałeś to tylko oznaczenie typu silnika .
a co do klimy to można jej używać z ogrzewaniem. zalecane jest używanie jej minimum raz na dwa tygodnie przez 30min. ogrzewanie nie ma wpływu na używanie klimatyzacji po to ona jest w aucie żeby jej używać cały czas a nie tylko latem.

Z tym silnikiem nie moge znaleźć jaką moc fabrycznie ma. Jedne miały 90km inne 116km (ponoć) jeszcze inne 107KM.

Cytat:
2004-11-24 12:27:09, kesser pisze:
Z tym silnikiem nie moge znaleźć jaką moc fabrycznie ma. Jedne miały 90km inne 116km (ponoć) jeszcze inne 107KM.

jaki rocznik silnika?

Auto jest z sierpnia 99 rok przód z grilem

to albo 107 albo 113-116, różnie podają, z mocą jest tak że najlepiej mieć fakturę z zakupu nowego wózka, bo dane czasem różnią się o kilka koników od katalogowych

ja włączam klime nawet w tych warunkach raz na tydzień na 10-15 min oczywiście z nawiewem ciepłego powietrza,pytałem znajomych czy można z ciepłym -nikt nie miał z tego powodu problemów
pozd. darek
ps. wydaje mi się że ten silnik ma 107 km