Przepływomierz powietrza

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich
Pytanie dotyczy Omega Caravan 2.0i z prostą instalacją gazową
Podejrzewam uszkodzenie przepływomierza a objawy to po osiagnięciu temperatury: szarpanie na gazie, wolne obroty schodzą do minimum, czasami gasnie, nie ma mocy przy starcie na skrzyzowaniu, szarpie itd. (na benzynie jest podobnie)
Co najczęściej uszkadza się w przepływomierzu i czy podlega naprawie? Czy warto kupić używany i po ile chodzą? Czy może być inna przyczyna takich objawów ?
Sprawdziłem: świece, przewody wysokiego, regulator wolnych, dolot, samodiagnostyka - jest dobrze
Temat być może był przerabiany ale nie znalazlem wyczerpujacych informacji.

hej jesli chodzi o cene uzywanego to nie wiem ale ostatnio dzwonilem w sprawie ceny nowego i zaspiewali niezla cenke 750 zl . tez mialem mala awarie z nim ale sie uspokoil i juz jest ok

podczas jazdy na gazie przepływomierz nie pracuje, tylko przy benzynie, tak że to nie on

Cytat:
2004-11-23 02:07:20, macior13 pisze:
podczas jazdy na gazie przepływomierz nie pracuje, tylko przy benzynie, tak że to nie on

nie w kazdej instalacji!!

[ wiadomość edytowana przez: diSEL dnia 2004-11-23 07:16:11 ]

Używany przepływomierz około 200zł

Cytat:
2004-11-23 07:14:47, disel pisze:
nie w kazdej instalacji!! [ wiadomość edytowana przez: diSEL dnia 2004-11-23 07:16:11 ]

Cytat:
2004-11-22 23:25:45, haszku pisze:
Omega Caravan 2.0i z prostą instalacją gazową

W tej nie pracuje...

Cytat:
2004-11-23 10:53:42, macior13 pisze:
W tej nie pracuje...

a ja myslalem ze prosta to "Nie sekwencyjna"

Witam! dziękuje wszystkim za odpowiedzi. Dziś zrobiłem pomiar omomierzem przepływomierza. Wartości między stykami ma bardzo zbliżone do prawidłowych tylko na jednym "nie". Przeanalizowalem wszystko i zacząłem od nowa. Dziś pod lupę wziąłem jeszcze raz regulator obrotów - uzwojenie silnika powinno mieć 20 om, i miał, a dziś tylko 8,5 oma, po włączeniu zapłonu powinien zająć położenie 50% otworu zamknięte a u mnie prawie cały zamknięty tylko 2mm szczelina (nie przekręca się tylko brzęczy)