MotoNews.pl

Naped linki predkosciomierza

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, ma ktos moze jakis sposob na wyjecie zatyczki od tego badziewstwa, bo juz moj mechanik sie meczyl, w serwisie bylem i jedyne co powiedzieli to ze trzeba rozlozyc cala skrzynie toz to normalnie rozboj zeby trzeba bylo rozkladac skrzynie zeby wymienic czesc za 30zl

Ja to popryskałem wd i chwyciłem szczypcami ruszałem i w końcu wyszło to jest rurka wzdłuż rozcięta. Też od góry gdzie gwint ślimaka odgrzebałem piach i lekko srubokrętem i czymś cięzkawym pukałem żeby trochę wysunęła się ta rurka ale zrobiłem a teraz to tylko troche ją wbiłem.

Tam jest oring i chyba on sprawia że ciężko to wyjąć.
Trzebia ciągnąć i kręcić jednocześnie - musi wyjść

tez kiedys mialem ten problem;/ linka mi sie ukrecila w simaku
meczylem sie zeby wyciagnac ta zatyczke i sie ukręciła przy obudowie skrzyni i nie idzie jej złapac. wkurzylem sie i nabiłem na chama nowa linke

przy slimaku z boku skrzyni(patrzac od strony rury wydechowej) jest maly otworek a w nim drucik dzialajacy jako zawleczka... dopoki go nie wyciagniesz, nie wyciagniesz slimaka.

to wiem tylko ze juz w serwisie sie juz z tym meczyli wiec sie pytam o jais skuteczny sposob, bo jak samemu sie nie zrobi to inni beda chcieli rozkladac skrzyniea predkosciomierz to dosc fajna rzecz, chociaz od roku go nie mam

jak wyciagnoles zawleczke nakrec jakas nakretke na gwint z slimaka. jak juz bedzie opor przekrec na sile, wtedy caly slimak poluzuje sie i przekreci sie w skrzyni.... wtedy wyciagniesz go bez problemu.