Trochę inne, koreańskie pokrętła od nawiewu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Do tej pory takie oznaczenia pokręteł od nawiewu miałem okazję widzieć tylko raz w galerii koreańskiej...
Ale niedawno przeglądając naszą galerię Motonews, natknołem się na fotki Roberta i doznałem lekkiego szoku,
iż takowy egzemplarz Espero jest też i w Polsce!
Dlaczego Robert do tej pory nic o tym nie powiedział i się nie pochwalił? A może była już na ten temat mowa tylko ja to przeoczyłem?
Skąd Robercie masz to Espero? Gdzie i od kogo zostało zakupione?

Łukasz zobacz profil nowego klubowicza ALF3 , on ma tez cos takiego, tez sie zdziwilem ogladajac "nasze auta" i Jego bolid jest byc moze najstarszym espero w klubie...94r

Czegoś tu nie kumam.
U mnie fotka Roberta ładuje się tak:

A to sa przecież nowe nawiewy.
Czy u Was jest inaczej?

SZIT!
ZASZŁA POMYŁKA!
Nie chodziło mi o Roberta tylko o ALFA właśnie... to własnie jego dotyczy ten post...

...popierniczyły mi się profile... sory
...to własnie z Alfem rozmawiałem na ten temat, i na moją prośbę podesłał mi fotkę wraz z opisem zasady działania tego nawiewu...

...niestety mojej pierwszej wypowiedzi już niemogę edytować...

[ wiadomość edytowana przez: ŁUKASZ_GAJER dnia 2004-11-25 15:33:55 ]

Też sie zdziwiłem czytając powyższego posta Ja mam standardowe pokrętła. I chyba są one bardziej funkcjonalne od tych starych.
Gratuluje koledze Alfowi bo ma zdaje się jedno z najstarszych (jeśli nie najstarsze) espero w Polsce.

JEZUS MARIA!
Zwróćcie uwagę na dane w profilu ALFA!

data rejestracji: 2002-10-06
data przyjęcia do klubu: 2004-11-21 (od 5 dni w klubie)

Dlaczego to tak długo trwało ???

Zwróćcie równierz uwagę na znaczek na dziobie i otwór na tylną tablicę rejestracyjną! To prawinny koreański egzemplarz!

[ wiadomość edytowana przez: ŁUKASZ_GAJER dnia 2004-11-26 01:43:53 ]

chcialbym zobaczyc tego esperaka na zywo. Ma kwadratowa rejstracje jakw korei, znaczek inny z przodu, niema kierunkow tych malych z boku i ma jakies przyciemniane kierunki przednie ciekaweco jeszcze ma innego. Jak ten koles sie u nas uchowal niewiem "data rejestracji: 2002-10-06 (782 dni)" a co najfajniejsze on jest od 5 dni w klubie "data przyjęcia do klubu: 2004-11-21 (od 5 dni w klubie) " i ma 7 postow po czasie 782 dni to dla mnie szok. Alf jezeli masz wiecej fotek swojego esperaka albo mozeszzrobic to bardzo bym prosil

Bartek... wyprzedziłem Cię z moim postem o całe 20 sekund ...zobacz na czas wysłania

widzialem juz kiedys taki panel w galerii koreanskiej..ale to jest po prostu stary model..starsze esperaki mialy dodatkowo inaczej wyprofilowane kratki nawiewu nad tym panelem (bardziej plaskie..wg mnie ladniejsze) ale ogolnie mysle ze zmiana wyszla naszemu panelowi na korzysc..nowe panele sa duzo bardziej logiczne no ale ciekawostka jest

ja za to czekam az kolega SeBa o ile dobrze pamietam..opublikuje fotki wnetrza swojego samochodu..w profilu jest jedna fotka z gory..ale przez szyby z daleka widac ze wnetrze jest ciekawie wykonczone

Po Warszawie jezdzi biale Espero w 100% koreanskie (przynajmniej z zewnatrz)

- taki sam znaczek z przodu

- niebieski znaczek z tylu z napisem Espero

- koreanskie lusterka

- koreanski spoiler !!!! prawie wszystkie samochody w galerii koreanskiej maja taki. plaski po bokach, a na srodku na jednej nozce.

Jak go jeszcze kiedys spotkam to moze uda mi sie go obstrykac

To białe espero widziałem ostatnio w zeszły weekend u mnie pod uczelnią na Kawęczyńskiej, być może Dicer wie coś więcej ...

Cytat:
2004-11-26 09:27:26, Krzysiek-Diackon pisze:
To białe espero widziałem ostatnio w zeszły weekend u mnie pod uczelnią na Kawęczyńskiej, być może Dicer wie coś więcej ...

Dicer nic wiecej nie wie ...
A tak off-topic, to jakos sie nie mozemy w tej szkole spotkac ale to pewnie dlatego, ze mnie tam znowu wiecej nie ma, niz jestem

[ wiadomość edytowana przez: Dicer dnia 2004-11-26 10:16:52 ]

Witam kolegów.Fakt rejestracja odbyla sie dawno a wstąpienie do klubu nie dawno ale wiecie jak jest co masz zrobic dzis zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego. Moje Espero ma kilka róznic niż inne jakie widzialem,ma inny zderzak tylny,tylne lampy są lekko przyciemnione ale niestety nie posiadają światła przeciwmgielnego,ma inny (znaczy miał) bo już go zmieniłem zestaw wskażników róznice nie były wielkie ale jednak były.Ma inne znaczki z przodu i z tyłu ale nieposiada tylnego zamka na kluczyk.Pokrętła nawiewu są inne ale rozwiązanie ich nie jest najlepsze i mało praktyczne.Pod panelem sterowania jest mala wysuwajaca sie szuflada czego niewidzialem w innych esperakach a szkoda bo osobiscie uważam ją za praktyczną.Silnik nie ma żadnych róznic jedynie wentylator chlodnicy jak i sama chlodnica(była chłodnica) jest inna krótko mówiąc czujnik wentylatora był umieszcony w chłodnicy (tak jak w nexi) Zaciski przednie też są typowe jak w nexi.Miał też bo wymienilem ze wzgledu na duze zniszczenia inny srodkowy kokpit.Posiada regulacje połozenia kierownicy (ale niewiem czy inne espera tez tego nie maja)Kupiłem go bez jednej przedniej lampy przeciwmgielne a że niemogłem nigdzie takiej dostac wiec wymieniłem je na takie jak są teraz w kazdym espero.Wiekszych róznic przynajmiej jak narazie nie zauważyłem.Kupiłem ten samochód w bardzo złym stanie ale powoli doprowadzam go do lepszego stanu w kazdym razie jak na tak stary model jestem z niego zadowolony niemam z nim zadnych klopotów ani awarii a codziennie go używam.Jedyna awaria jaka mu sie przydażyła to wyciek plynu chłodniczego z pod głowicy ale to nastąpiło jak przywiozłem go do domu po zakupie.Wymieniłem uszczelke i jak dotad nic już nie zepsuło sie w nim.
Pozdrawiam Darek

Z niecierpliwością czekamy na większe, dokładniejsze i bardziej szczegółowe zdjęcia twojego Espero (przedewszystkim chodzi nam o zbliżenia tych własnie elementów które się różnią...)