Regulacja gazu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Wiecie moze gdzie najlepiej w Gdansku wyregulowac gaz??bo pali mi 14L wiec chyab troch eduzo jak an maisto..co? Silnik 1.8
dzieki
Jacek

masz komputer gazowy??? bop jezeli nie masz a masz register (takie pokretlo na wezu gazowym) to tym przykrec sobie sam, jest tez pojkretlo na reduktorze do obrotow, tez mozesz nim lekko obnizyc obroty, chociaz to pewnie nic nie da ale tym registrem poprobuj jak jest...chyba ze masz kompa + krokowy to nic nie zrobisz

Mi zeszłej zimy wyszło nawet pod 16lpg/100 i się nie przejmuję (ten sam silnik 1,. Lubi papać, to niech papusia perełka!!!
Ważne, że gaz jest po 2,02 pln/lirt i niech tak zostanie
Kto wie może jak go wyregulujesz, zrobi się mulasty? Pozdrawiam, Darek.
PS Mam nadzieję, że mój wynik Cię choć trochę pocieszł

Cytat:
2004-11-24 15:25:00, mswalcza pisze:
Ważne, że gaz jest po 2,02 pln/lirt i niech tak zostanie

Po ile? U mnie ostatnio byla obnizka gazu o cale 3 grosze Teraz kosztuje 1.90 (u prywaciarza)

Mnie zima palil zawsze jakies 13-14 litrow, a silniczek mam 1,5 (chociaz to i tak nic nie zmienia, bo wszystke nasze silniki pala tyle samo)

aaaa....no to mnie pocieszyliscie...al ei tak musze wpasc na przeglad parownika..bo troche na nizszych biegach szarpie...to pewnie parownik..co? I interesuje mnie cena takiego calego przegladu z wymiana wszystkich pierdol....dzieki
Jaca

Cytat:
2004-11-24 16:09:17, papciak pisze:
aaaa....no to mnie pocieszyliscie...al ei tak musze wpasc na przeglad parownika..bo troche na nizszych biegach szarpie...to pewnie parownik..co? I interesuje mnie cena takiego calego przegladu z wymiana wszystkich pierdol....dzieki Jaca

no ale jakich pierdul?? mozna wymienic tylko filtr gazu..a reszta czyli np zestaw naprawczy do reduktora to juz powazniejsza sprawa..i kosztuje ze 150zeta..sama wymiana filtra w wawie okolo 40zl..lepiej to zrobic samemu..a co do spalania..to jesli ci tylko silnik ladnie chodzi to w ogole nie dotykaj bo moze byc gorzej..spalanie 14L jest akceptowalne..mysle ze wymiana filerka pomoze ci z tym szarpaniem..mi ogolnie po wymianie filtra zaczal bardziej miekko chodzic..a koszt samego litra to jakies 10zeta i naprawde dasz rade to zrobic sam..tylko najpierw zamknij zawory przy zbiorniku w bagazniku a potem wlacz silnik i wypal reszte gazu..i wtedy rozkrec..ja tam gazownikom nie wierze

Wymiana filterka i wymiana elementów parownika jest dość prosta. Jeżeli chcesz uzyskać już max profesjonalizm jak u gazownika to kup sobie piankę do sprawdzania szczelności. O ile pojemnik filterka nie powinien sprawiać problemu to końcówka do parownika sprawdź koniecznie....

pzdr
Maciek

Cytat:
2004-11-24 16:40:20, qbaj pisze:
...a koszt samego litra to jakies 10zeta i naprawde dasz rade to zrobic sam..tylko najpierw zamknij zawory przy zbiorniku w bagazniku a potem wlacz silnik i wypal reszte gazu..i wtedy rozkrec...

Koszt filterka to od 2 do 5zl. Nigdy nie wiadomo gdzie samemu mozna kupic takie pierdoly. Na Radzyminskiej, na przeciwko OBI jest taki zolty budynek na rogu - Grzejnictwo i jakies inne pierdoly tam maja. Wchodzimy, po schodkach na gore i na lewo. Mozna kupic filtry, klapki antystrzalowe, parowniki i inne pierdoly Polecam.

Co do zakrecania zaworow - chyba tylko stare instalacje maja zawory, ktore sie zakreca. W wiekszosci sa elektrozawory, ktore same sie automatycznie zamykaja. Po prostu odkrecamy rurki i wymieniamy co trzeba