MotoNews.pl

Ile moze kosztować

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Nie wiecie ile moze kosztować sonda lambda do Caro 1.6GLI i podłączenie do kompa. Chyba tylko mi mechanik został

nowa kosztuje cos 70-85zł, a podlaczyc mozesz sobie sam, tylko przed zakupem zobacz ile przewodow ma twoja sonda i kup taka sama,
uzywana to cos 20 - 30zł ale czy taka bedzie dziala i jak dlugo podziala to nie wiem

sonde to wiem ze sam podłącze tylko mi chodzi podłączenie do kompa w stacji diagnostycznej zeby zczytac błedy poniewaz nie mam wolnych obrotów pisałem o tym w innym watku

We wtrysku abimex (1991-1997) nie trzeba podłanczać się do komputera w serwisie , bo można odczytać kody błędów we własnym zakresie. Trzeba zewrzeć tylko dwa styki ( A i B ) w kostce diagnostycznej. A sprawdzenie kompa w serwisie to chyba coś około 50 zł. Co do ceny sondy to w Poznaniu oryginalna coś około 150zł.

[ wiadomość edytowana przez: mati_lecha dnia 2004-11-27 14:01:52 ]

ale które styki to jest pytanie. Żeby czasem dymek nie poszedł z komputerka bo wtedy to szkoda gadac

opis jest na WW

nie chce wyjść na gupka, ale co to jest WW?

dział Warto Wiedziec na stronie glownej.
A sonda lambda nowa na allegro kosztuje 85 zlotych + koszty wysylki...

pozdrawiam
cybertec

oks dzieki

Właściwie to jakie zadanie ma sonda lambda? i czy cos sie stanie jak bym ja odpioł i jeździł bez niej i wogóle czy jest mozliwość sprawdzenia czy jest dobra czy zła?
I czy sonda moze mieć cos wspólnego z wolnymi obrotami?

Jakie ma zadanie to juz wiem tylko co sie stanie jaka bedzie reakcja pojazdu gdy ja odłącze

[ wiadomość edytowana przez: marcinator dnia 2004-11-28 12:56:24 ]

Cytat:
2004-11-28 12:01:18, marcinator pisze:
Właściwie to jakie zadanie ma sonda lambda? i czy cos sie stanie jak bym ja odpioł i jeździł bez niej i wogóle czy jest mozliwość sprawdzenia czy jest dobra czy zła? I czy sonda moze mieć cos wspólnego z wolnymi obrotami? [ wiadomość edytowana przez: marcinator dnia 2004-11-28 12:02:46 ]

Ma zadanie określić skład spalin a ściślej ilość tlenu i na podstawie tego komputer reguluje skład (proporcje) mieszanki. Dość istotna to rola owej sondy.