W Auto-Coma POZNAŃ robią z nas śmieci !!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Tak .Byłem tam w sprawie maty pod maske do Poldka .Jak usłyszeli o jaki samochód mi lata to mnie wysmiali od góry do dołu. Śmiali się że te samochody długo już nie bedą jeździć więc części już dawno nie sprowadzają z W-wy. Przestrzegam właścicieli FSO że tam nas nie chcą.

Cóż o takich firmach napisać można tylko jedno - partacze.

Zapraszam do Hurtowni

ul Jeleniogórska 66-17-666
ul Gorzysława 9 (na tyłach Pol-Caru na rampach, wjazd pomiędzy salonem koło stacji benzynowej) 8732-189, 8732-190

I do slepu na Hetmańską 66-11-390

To są miejsca w których powinieneś dostać, jak nie to ci na Gorzysława ci sciągną częśc o którą ci chodzi, mi kiedyś dwa plastiki warte 50 gr każdy ściągneli z Warszawy.

Cytat:
2004-11-16 19:24:04, Stefanos987 pisze:
Tak .Byłem tam w sprawie maty pod maske do Poldka .Jak usłyszeli o jaki samochód mi lata to mnie wysmiali od góry do dołu. Śmiali się że te samochody długo już nie bedą jeździć więc części już dawno nie sprowadzają z W-wy. Przestrzegam właścicieli FSO że tam nas nie chcą.

No comment....

Acha co do serwisów to zapraszam do Poz-Mot na Jackowskiego, tam cie nie wyśmieją, robią Polonezy, zawsze robili i nie ma tam żadnych problemów.

Cytat:
2004-11-16 20:19:55, Mebig pisze:
Zapraszam do Hurtowni ul Jeleniogórska 66-17-666 ul Gorzysława 9 (na tyłach Pol-Caru na rampach, wjazd pomiędzy salonem koło stacji benzynowej) 8732-189, 8732-190 I do slepu na Hetmańską 66-11-390 To są miejsca w których powinieneś dostać, jak nie to ci na Gorzysława ci sciągną częśc o którą ci chodzi, mi kiedyś dwa plastiki warte 50 gr każdy ściągneli z Warszawy.

No i to są porządne sklepy. Oby właśnie takich było jak najwięcej

Pozdrawiam

Cytat:
Śmiali się że te samochody długo już nie bedą jeździć (...)

Tak im się tylko wydaje

zrobić czrną liste i na liste ten /serwis/

Moze kiedys nalezy podjechac tam kilkoma Klasykami i Boreiwczami i spytac po kolei o cos panow z obslugi.

A jesli reakcja smiechowa sie powtorzy, zaprosci przed sklep i zapytac, czy auta, ktorymi obecnie sie poruszaja beda w stanie wytrzymac w takim stanie?

pozdroowka

Cytat:
2004-11-16 20:40:07, KajTan pisze:
Moze kiedys nalezy podjechac tam kilkoma Klasykami i Boreiwczami i spytac po kolei o cos panow z obslugi. A jesli reakcja smiechowa sie powtorzy, zaprosci przed sklep i zapytac, czy auta, ktorymi obecnie sie poruszaja beda w stanie wytrzymac w takim stanie? pozdroowka

Zdecydowanie szkoda benzyny na chamów...

Cytat:
2004-11-16 20:40:07, KajTan pisze:
Moze kiedys nalezy podjechac tam kilkoma Klasykami i Boreiwczami i spytac po kolei o cos panow z obslugi. A jesli reakcja smiechowa sie powtorzy, zaprosci przed sklep i zapytac, czy auta, ktorymi obecnie sie poruszaja beda w stanie wytrzymac w takim stanie? pozdroowka

To pewnie dalej się będą śmiali i twierdzili, że oni wolą ujeżdżać swoje Golfy 2 i Kadetty z przebiegiem 600 tys km. Na takich po prostu szkoda słów.

Cytat:
2004-11-16 20:33:33, Maciek_938 pisze:
No i to są porządne sklepy. Oby właśnie takich było jak najwięcej Pozdrawiam

To są sklepy które lubie, dość często z nich korzystam przy zakupie części nie tylko do Poldka ale i do Nubiry ojca, z Jeleniogórskiej korzystałem 2 razy, raz kupowałem coś do siebie, a raz korek wlewu do Tico kumpla za który zapłacił ok 18 zł a w sklepie wołali ponad 40, najczęściej korzystam z hurtowni na Gorzysława i sklepu na Hetmańskiej, maja podobne ceny, tzn, jedna częśc jest tańsza w Hurtowni inna w sklepie, tak bywa czasami niestety, ostatnio na Hetmańskiej kupowałem uszczelkę pod miskę, bo kosztowała 11 a do hurtowni by zaoszczędzić złotówkę czy dwie nie opłacało mi się jechac bo mam do niej ok. 12 km, ale po zbiorniczki wyrównacze tam jade zawsze, zawsze to 20 zł w kieszeni To tyle narazie, a co do innych sklepów w Poznaniu to:
ul. Mickiewicza (odcinek pomiędzy Dąbrowskiego a Poznańską w pierwszym budynku po lewej)
ul. Zwierzyniecka/Kraszewskiego
ul. Jackowskiego (naprzeciw serwisu Daewoo)
ul. Wawrzyniaka (zaraz przed Dąbrowskiego - ale nie wiem nie sprawdzałem wiem ze jest)

Acha zapomniałem dodać, co do Hurtowni na Gorzysława, dostać idzie prawie wszystko, bo nie zawsze wszystko jest na magazynie, ale mam małą uwagę, jak nie wiesz co chcesz kupić to zadne opisy nie pomoga, bo to jednak hurtownia, całe szczęście że mają ksiązki i wystarczy pokazać element na obrazku i sprawa załatwiona.

[ wiadomość edytowana przez: Mebig dnia 2004-11-16 22:38:19 ]

malego czlowieka od poczatku programuja rodzice, przedszkole i szkola tak, aby byl grzeczny. to jest jednak error. w takiej sytuacji normalny czlowiek powinien odpowiedziec wyszukanymi bluzgami.
mam 34 lat i wciaz sie tego ucze. 5*, ale mam chujowe oprogramowanie.
zawsze mam swietne riposty, ale po czasie. jedynie na forum blyskam, hehe!

Hejka

Motto: "mądry głupszemu ustepuje i dlatego ten świat tak wygląda"

Faktycznie dobry pomysł z tą czarną listę - PUBLIKOWAĆ i robić antyreklamę, bo inaczej się chamstwo rozpanoszy.
I nikt sie nie przyczepi, bo przeciez opisujemy tylko fakty !!

Można nawet hasełko pod tytułem listy wrzucić :
JAKI PAN TAKI KRAM - TUTAJ WAS OBSŁUŻY CHAM

A takim żłobom odpowiadać: "Te auta i tak beda jeździć dłużej niż wy pracować"

Załóżmy czarną listę gdzie się nie jeździ !! !! !!
a może i drugą - ZŁOTĄ ??
gdzie jest OK czyli warsztaty i sklepy godne polecenia ??
W ten sposób będąc przyjezdnym w danym regionie od razu człowiek by wiedział gdzie się zwracać, a co omijać ??

Hmm, tak przy okazji tego wątku... może podzielicie się informacjami na temat dobrych sklepów (i szrotów) w waszych miastach? Może już to kiedyś było ale.... czemu by nie uaktualnić cennych informacji

Mnie interesuje trójmiasto.

Moje namiary:
1. Sklep opodal salonu citroena ul. grunwaldzka, juz blisko sopotu jest ok, sprzedają tam miłe panie
2. Blisko I Urzędu skarbowego - duży wybór, calkiem ok.
3. Skrzyżowaldzkiej i Słowackiego - średnio jest.
4. Sklep na Morenie - hmm... dziwny sprzedawca :/ - bardzo średnio

Szrot na jasieniu przy stacji Lotos - duży wybór, ale kosmiczne ceny i dziwny gość, chociaż kupiłem tam komplet IG w miarę tanio, ale wtedy był inny gość niż zwykle.

Namiary nieprecyzyjne - jak ktoś zna dokladniejsze, to proszę o sprostowanie

hmm jeśli chodzi o serwisy blacharskie to od kilku lat jeżdże do HERCULESA w Przeźmierowie. Serwis ten kładzie lakier lepiej niż Fordowski BEMO MOTORS ..... . W Herculesie podjeżdża sie Poldkiem a wyjeżdża lanosem , fiestą , tico (auto zastępcze) i nie robią z człowieka jakiegoś jełopa co ma jeszcze POLDKA. Z uśmiechem opsłużą powiedzą co i jak. A jeszcze jedno najlepiej w okolicy Poznania robią zabezpieczenia antykorozyjne. bo 9 latkach mój nie ma jak na razie ani jednego bąbelka. za to mechanike nigdy nie sprawdzałem u nich bo mam własnego "znajomego" mechanika który podchodzi do tego wozu z "sercem" a nie z młotkiem!!! od 9 latek zajmuje sie Poldotem (wymiana oleju , zaworki, drobne naprawy) i nic się jeszcze nie zepsuło,nie mruczy , nie kwili. Co do mojego POLDKA to mam go od 3 lat (przedtem użytkował go brat) rocznik 95 GLi, LPG, 160 000 km pali od 7,5 na trasie do 13,5 na mieście .

Cytat:
2004-11-16 23:45:56, Stary_Jaro pisze:
1. Sklep opodal salonu citroena ul. grunwaldzka, juz blisko sopotu jest ok, sprzedają tam miłe panie 2. Blisko I Urzędu skarbowego - duży wybór, calkiem ok. 3. Skrzyżowaldzkiej i Słowackiego - średnio jest. 4. Sklep na Morenie - hmm... dziwny sprzedawca :/ - bardzo średnio

ad 1. Akcesoria samochodowe Maria Radecka Grunwaldzka 489 Gdańsk Oliwa tel. 552 22 67 i 552 21 48 jest naprawde super. Pani Maria zna sie na rzeczy;
ad 2. Gdańsk ul Na Stoku - dobrze
ad 3. raz byłem - rzeczywiście średnio
ad 4. nie byłem

Jest jeszcze sklep na Kartuskiej (za barem) raczej dobrze.

Cytat:

Wiecie jeszcze w takim miejscu to pól biedy, ale podobny tekst usłyszałem niedawno w (wtedy jeszcze) DAEWOO-FSO. ze nie są zainteresowani częściami do Poloneza bo to już przeżytek i żebym sobie lepiej Lanosa kupił.

Cytat:
2004-11-17 12:37:59, Grzech pisze:
Wiecie jeszcze w takim miejscu to pól biedy, ale podobny tekst usłyszałem niedawno w (wtedy jeszcze) DAEWOO-FSO. ze nie są zainteresowani częściami do Poloneza bo to już przeżytek i żebym sobie lepiej Lanosa kupił.

"Panie nie pierdol bo rodzinę powiekszysz!"

Cytat:
2004-11-17 10:41:05, Stefanos987 pisze:
hmm jeśli chodzi o serwisy blacharskie to od kilku lat jeżdże do HERCULESA w Przeźmierowie. Serwis ten kładzie lakier lepiej niż Fordowski BEMO MOTORS ..... . W Herculesie podjeżdża sie Poldkiem a wyjeżdża lanosem , fiestą , tico (auto zastępcze) i nie robią z człowieka jakiegoś jełopa co ma jeszcze POLDKA. Z uśmiechem opsłużą powiedzą co i jak. A jeszcze jedno najlepiej w okolicy Poznania robią zabezpieczenia antykorozyjne. bo 9 latkach mój nie ma jak na razie ani jednego bąbelka. za to mechanike nigdy nie sprawdzałem u nich bo mam własnego "znajomego" mechanika który podchodzi do tego wozu z "sercem" a nie z młotkiem!!! od 9 latek zajmuje sie Poldotem (wymiana oleju , zaworki, drobne naprawy) i nic się jeszcze nie zepsuło,nie mruczy , nie kwili. Co do mojego POLDKA to mam go od 3 lat (przedtem użytkował go brat) rocznik 95 GLi, LPG, 160 000 km pali od 7,5 na trasie do 13,5 na mieście .

To ten blacharz koło stacji Orlen przy giełdzie, bo tylko on przychodzi mi do głowy żeby się zajmował konserwacją bo tam konserwował mój ojciec malucha, i tylko było robione to 3 razy a rdzy i tak nie ma.