Stuki w tylnym lewym kole.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
zawsze kiedy skrecam w prawo (ostro) slychac z tylnego lewego kola takie stukanie (dududududu) . podnosilem auto na lewarku i sprawdzajac kolo na luzy nic nie wyczulem. co to jest? lozysko?
jak bede tak dalej jezdzil cos mi sie moze stac? bede gdzies za okolo miesiac jechal do polski.. tu nie chce reperowac bo mnie to wiecej wyniesie niz wartosc auta.

i to dlatego nie warto sprowadzać wyjeżdżonych złomów z niemiec.... kolego, łożysko może być.... a może CI przegub nawala, może tulejka zawieszenia tylnego mostu????

[ wiadomość edytowana przez: Lapciuch dnia 2005-02-04 21:22:13 ]

Cytat:
2005-02-04 21:17:09, Lapciuch pisze:
i to dlatego nie warto sprowadzać wyjeżdżonych złomów z niemiec.... kolego, łożysko może być.... a może CI przegub nawala, może tulejka zawieszenia tylnego mostu???? [ wiadomość edytowana przez: Lapciuch dnia 2005-02-04 21:22:13 ]

Zlom kolego pozostal w Niemczech. Auto jest nadal na niemieckich numerach... wyjezdzony hmmmm.... to ze zepsuty termostat czy lozysko nie oznacza ze sprzet jest zajechany. silniczek jest tip top- czego i tobie zycze

masz wybite tuleje tylnej ramy zawieszenia
guma parcieje ze starości i odchodzzi od alu tylejki i wali w podłóżnice(a jeszcze nie poznała polskiej autostrady)

Cytat:
2005-02-05 16:36:10, michał16v pisze:
masz wybite tuleje tylnej ramy zawieszenia guma parcieje ze starości i odchodzzi od alu tylejki i wali w podłóżnice(a jeszcze nie poznała polskiej autostrady)

mozna to samemu podworkowymi sposobami wymienic? nie mam kanalu ani specjalistycznych narzedzi...jak lom np

Witam
Bez prasy nowych gum raczej się prawidłowo nie wciśnie.
Ale nawet prasa nie daje 100% pewności.
Kiedyś w warsztacie wymieniali mi przedni DWA RAZY !!! i to bez efektu !!!
Guma na oko siedziała sztywno, ale stukał dalej.
Musiałem kupić cały wachacz.

nie nie kolego.. nie mówie ze masz złoma.. nie do tego mówiłem. Chodziło mi o to, że po prostu niemcy nie naprawiają tylko stać ich na nowe... a naprawa i tak jest nie opłacalna to mają w dupie, sprzedają do polski a my się gównem zachwycamy...... nie ma co się oszukiwać.. dobry samochód nie trafi do polski.. chyba że ktoś go kupi bez targowania, bo nie wierze że da się niemca utargować na dobry samochód....

Cytat:
mozna to samemu podworkowymi sposobami wymienic? nie mam kanalu ani specjalistycznych narzedzi...jak lom np

trzeba wysok i stabilnie podnieść tył potrzeba klucz 15 i 19 2 łyżki i spory młotek (tuleje są kierunkowe-uważaj)
Cytat:
Kiedyś w warsztacie wymieniali mi przedni DWA RAZY !!! i to bez efektu !!!

przedni to nie tylny prosta sprawa

w takich sytuacjach polecam stacje diagnostyczna... ze 20 zl to kosztuje w polsce i na trzepakach znajda kazdy luz...

a czy to ruszanie to rózniez w pi.. dawanie. Bo powiem u mnie sie tak zdarzało i tylko w lewo akurat. mechanik mi wszsytko przy mościnie sprawdził żadnych luzów. A okazało sie ze podpora na wale.