Polonez coupe - zakupione częsci

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wczoraj udało mi sie zakupić na złomie brązową deske rozdzielczą ,wykładzine podłogi w bardzo dobrym stanie(również braz) oraz pare innych drobiazgów.Za całe 30 zł
Wymontowałem to wszystko z Borewicza co mnie bardzo zaskoczyło bo podobno tylko coupe miało brązowy środek.

I jeszcze jedno pytanie?Bo jestem laikiem w tych sprawach.
Czy wszystkie modele Polonezów mają plastikowy nawiew do nagrzewnicy z wklęśnięciem na dole po prawej stronie patrzac od przodu?

Pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: Koot dnia 2007-04-07 16:06:29 ]
[ powód edycji: Modyfikowałem tytuł ]

mmmmmmm coupe...
ja też mam tylną podłoge brąz ale u mnie to inna historia

Witaj na naszym forum

Moze coś więcej o swojej Coupe opowiesz ?

nooo, WITAMY Pogratulowac autka a jesli chodzi o brązową deskę w Borewiczu, to zdażały się takowe. Dodam więcej, w niektórych wersjach tak około z 80 roku, zdażały sie bordowe lub wiśniowe boczki drzwi, nie pamiętam dokładnie.
Co do tego nawiewu, to napisz o którą cześc Ci dokłądnie chodzi, bo sie troszkę pogubiłem
Pozdro!!

Chyba chodzi o tę rynienkę pod maską co nią powietrze, które wleciało prze otwór w masce wędruje do wnętrza auta.

Cytat:
Co do tego nawiewu, to napisz o którą cześc Ci dokłądnie chodzi, bo sie troszkę pogubiłem
Pozdro!!

to chodzi chyba o nawiew, który widać po otwarciu maski - ten plastik nad filtrem powietrza (stąd wglębienie po prawej patrząc od dołu) ...ale czy wszystkie mają plastik to nie wiem
przedmówca mnie wyprzedził o ułamek sekundy

[ wiadomość edytowana przez: michasmaniak dnia 2004-11-19 18:55:05 ]

Tak własnie podejżewalem, ale pewności nie miałem
Z tego co mi się wydaje, to wszystkie Polonezy do chyba Caro 93 miały tą cześć z plastiku. U mnie ten element jest troszku przerobiony, gięty na gorąco, bo się obudowa filtru powietrza nie mieściał, ze względu na podkłądke pod gaźnik z tzw. turbinką kowalskiego.
Wszystkie jakie widziałem były z palstiku.

Cytat:
U mnie ten element jest troszku przerobiony, gięty na gorąco, bo się obudowa filtru powietrza nie mieściał, ze względu na podkłądke pod gaźnik z tzw. turbinką kowalskiego.

to działa?

Palstikowy nawiew, czy turbinka ;P
Nawiew działa, jest wyprofilowany tylko w miejscu filtra powietrza.
Turbinka działała, nawet nawet, obrazowo mówiąc, to silnik AA ożywał troszkę przy tej turbince - trochę gorszy był od AB - porównywanie na trasie ze znajomym. Niestety, jej czas się skonczył razem z wytraciem sie łopatek tego cudownego zawirowywacza Z łopatek zrobiły się cieniutkie druciki. Wymontowałem ustrojstwo, zostawiając jedynie podkładkę pod gaźnik z wdzięczną siateczką, zatrzymujacą np. tulejki metalowe z obudowy filtra, uporczywie chcące się dostać do kolektora, a dalej do cylindrów.

kiedyś tą kupetke oglądałem z zamiarem kupna troche pracy potrzeba aby jeździła jest puknięta lekko przodem niekompletny silnik deska od caro blacharka do odbudowy całkowitej wiele z niej dobrego niezostało w najleprzym stanie są tylnie błotniki
powodzenia w ratowaniu

Tez mialem ta przyjemnosc Witam Wlasciciela na forum. Samochod byl w stanie "bardzo do remontu" i o ile wiem wlasnie przechodzi takowy.
Co do deski, tez wlasnie nabylem taka deske w idealnym stanie, co prawda drozej - wyjeta z rocznika 1982 5d 1.5 X.
Dzieki skladam tu moim informatorom

Co do nawiewu - to nie wiem o jaka czesc chodzi, prosze o objasnienia.

Pozdrawiam
Adamus

Witam kolegę na forum FSO AK.
Zachęcam do zapisania się w naszym klubie -tu jest fajnie.
I zapraszam na GG,bo pracuję nad stronką o Coupe i chciałbym byś pomógł .
A o twoim autko słyszałem już z pewnego zródła

Sorki ze nic nie odpisuje ale troszke jestem zaganiany.
Jesli chodzi o nawiew to chodzi mi o ten do nagrzewnicy przez który wlatuje powietrze z otworów na masce.
A co do zapisania sie do klubu to bardzo chetnie .Tylko nie moge obiecac ze bede wzorowym klubowiczem .Bo nie pozwoli mi na to praca oraz moje zainteresowania motoryzacją wszelkiej maści
Ale obiecuje że zrobie co w mojej mocy aby pomóc kazdemu Klubowiczowi.

P.s. Po kilku odwiedzinach na złomie który znajduje sie niedaleko mnie proponuje aby Wszyscy klubowicze w miare mozliwosci patrolowali miejsca skupu metali a zwłaszcza w mniejszych miejscowościach bo ze wzgledu na cene złomu mozna znalezc wiele interesujacych częsci i eksponatów.

Ee no to która to już coupeta o której wiemy?? 8-9??

Zielona z Warki
Ja o niej już słyszałem.
Cieszę się,że kolejna Coupe wstąpi do naszego klubu