MotoNews.pl

Obrotomierz

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
dzisiaj po odpaleniu samochodu zaczeła skakać wskazówka obrotomierza. w ciągu dnia kilka razy się to powturzyło ale
dodatkowo strzeliło w gażnik. potem wskazówka pokazywała normalnie. nigdy cos takiego sie nie działo.

Sprawdź aparat zapłonowy, a szczególnie luzy na nim.

ale dlaczego tak skakała wskazówka obrotonierza

w tych nowszych ladach jest zamontowany obrotomierz wskazujacy ładowanie w samochodzie.jest to warte zachodu??

Cytat:
2005-06-17 17:23:03, adam_p1 pisze:
w tych nowszych ladach jest zamontowany obrotomierz wskazujacy ładowanie w samochodzie.jest to warte zachodu??

Obrotomierz ładowania To jest warte wschodu

Cytat:
2005-06-17 17:23:03, adam_p1 pisze:

Obrotomierz? Czy wskaźnik?

A może poprostu voltomierz?

Cytat:
2005-06-17 18:56:35, Leszek_Gdynia pisze:
A może poprostu voltomierz?

To miał być kolejny punkt
bo jeśli nazywa się woltomierzem obrotomierz...

u mnie obrotomierz wariowł 2 razy, znaczy skakał o jakies500-1000 od normy jak się równo jechało , a było to przyczyną zmniejszenia się luzu na przerywaczu (możesz sprawdzić to musi być luz o wartości 0,35-0,45mm)

A tak, dla wiadomości, jak zmniejsza się luz na przerywaczu to może tez powodowac że silnik jak jest zimny nie chce zapalać(wtedy popatrz na obrotomierz czy wskazówka wykonuje drgania przy kręceniu rozrusznikiem- jak ich nie ma to mówię ci że to wina przerywcza) juz 2 rzy to doświadczyłęm

Cytat:
2005-06-17 19:28:45, MikeB pisze:
To miał być kolejny punkt bo jeśli nazywa się woltomierzem obrotomierz...

mozna nazywa jak sie chce albo jak umie gdy slowko wypadlo z glowki ...

Cytat:
2005-06-18 06:45:26, adam_p1 pisze:
mozna nazywa jak sie chce albo jak umie gdy slowko wypadlo z glowki ...

Oj wiem Nie obrażaj się

Cytat:
2005-06-18 07:17:41, MikeB pisze:
Oj wiem Nie obrażaj się

a tam odrazu obrażaj jakbym mogl na klubowicza

a jak sie zdejmuje wskazóweczke? odkreca w która strone ?

Dzieki Andrys20 miałeś racje sprawdziłem przerywacz i luz na platynce był może 0,15. Nie brałem tego pod uwage bo niedawno przerywacz wymieniałem zrobiłem może 12 tyś na nim(wcześniej bez zaglądania ok 20tyś)
Co do skaczącej wskozówki OBROTOMIERZA tzn np. na wolnych
obrotach pracuje silnik równo a wskazówka skacze do 4 tyś a pochwili znów wskazuje dorze
Na razie się to nie powtórzyło.

wydaje mi sie ze nie dopiolem do konca wtyk od obrotomierza ,czy na pierwzszy rzut oka skakanie wskazowki moze byc tym spowodowane?