Nie pali na benzynie !! a na gazie tak co jest ?? ??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam caro + na mono wtrysku i mam taki problem jak mi sie zamochod zagotowal - doszla temperatura do 90 stopni to po tym mi sie samochod nie chcial ostatnio wlaczac na paliwie a teraz wogole mi sie nie chce wlaczac na paliwie tylko na gazie i nie wiem co mam robic myslalem ze to wina foltru paliwa ale to nadal; nie to bo wymienilem i nic ?? nie wiecie co to moze byc ?? strasznie sie przy tym denerwuje bo jakos nie usmiech mi sie odpalanie w zimie go na samym gazie bo wiem ze szkodzi to mojej maszynce. Prosze o jakies rady bo juz nie wiem co mam czynic

Skoro na gazie jeździ to:

- wtrysk
- pompa paliwa
- komputer
- brak paliwa w baku

Takie są przyczyny!

zasadnicze teraz pytanie jak to sprawdzic co nawalilo zebym wiedzial jakie koszty mnie czekaja ?? bo cos sie boje ze moga byc duze

najlepiej jechać do elektronika bo z inaczej będzie ciężko. możesz zdjąć przewód doprowadzający paliwo i sprawdzić czy pompa dostarcza do wtyrsku i będziesz już wiedział więcej

najprawdopodobniej zatarla ci sie pompa paliwa.

pompa raczej nie bo ja slysze jak chodzi wiec nie wiem jak reszte sprawdzic ??

a sproboj przerestowac kompa. Czasami pomaga.

Dzisiaj wpadlem na pomysl aby przelaczyc go na benzyne podczas jazdy - bo odpalic nie chce na benzynie wogole. i to co sie stalo " wiec przyspiesz gorzej niz na gazie nie pracuje rownomiernie, szarpie, i nie trzyma obrotow spadaja ponizej 600 obr/min

Moze silnik krokowy?? Strzelam ale moze...??

oka juz dziala poszedlem za rada voy-a i zresetowalem go - zdjolem klemy i podlaczylem dopiero rano i odziwo dziala bardzo dobrze - odpukac normalnie jak nowo narodzony czytac nowo wyprodukowany dzieki za wszystkie rady

no tak bywa jak ci sie zaplon ustawi pod lpg to potem ciezko jest na benzynce chodzic . Ja mam to samo i raz na kilka miesiecy ALT+CTRL+DEL i po klopocie

Ja chciałem dodać że może brak paliwa. Jednak ciekawi mnie jak odpalasz auto na wtrysku z gazu bo ja widziałem takie instalacje co to startuja z beny i same przechodzą na gaz

Kurde jak u mnie tak będzie to nie ma co resetować Jako porządny komputerowiec będę musiał wyjąć silnik i włożyć jeszcze raz

No wiesz Trombocyt widac ze nie miales kontaktu z taka instalka a wiec jak w kazdej instalce gazowej jest opcja na samej benzynie na samym gazie no i wersja automat wiec taka co odpla na benzynie a potem automatycznie wskakuje na lpg - u mnie dopiero po przekroczeniu 2,5tys obr na min pozdrowienia a benzyne w baku to ja zawsze mam bo nie wiem nigdy na ile mi gazu styka bo nie mam wskaznika a rezerwa to juz mi w 2 samochodzi nie chodzi od gazu