| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Ptaszyna Daewoo Espero 1.5 16 ... Łódź | 2003-01-05 06:03:49 Mozna jeszcze odizolowac cieplnie dolot.
Biorac pod uwage wiek naszych autek, spore efekty przynioslo by chyba samo doprowadzenie do fabrycznej sprawnosci niektorych elementow jak silniczki krokowe, czujniki, przepustnica... |
Ptaszyna Daewoo Espero 1.5 16 ... Łódź | 2003-01-05 19:02:35 Hej a moze ktos chce samodzielnie wykonac wtrysk wody? |
MaciekGT Espero 1,8 CDX petro ... Warszawa | 2003-01-05 22:01:20 Izolacja cieplna nie ma za bardzo sensu bo te wyliczenia są teoretyczne a w praktyce może byc tak że efekt będzie na poziomie 1 stopnia albo mniej, poza tym każda izolacja kiedyś puszcza więc po godzince może dwóch może juz nie mieć znaczenia..... Zresztą w naszych autach dolot jest daleko od silnika i nie bardzo widzę sens robienia takich fiku miku.. Moim zdaniem obok przysieszenia zapłonu to pozostaje kwestia wymiany kolektora wydechowego, szczególnie w silnikach 16V poprawa wydechu skutkuje wzmocnieniem góry. To co zrobił Lego jest dobrym pomysłem a więc kolektor rurowy 4w2 przerobiony od Opla Astry. Albo na zamówienie robią chyba w Nowym Sączu za ok. 800zł. Można jeszcze pooszukiwać i odchudzic auto, jeździc bez "wyprawki" z bagaźnika, tankowac tylko po 5 litrów, zamienić z przodu oponki na mniejsze (tzn.zmniejszych profil opon o pół lub nawet jeden profil) itd... GT nie opłaca się bo drogo i w ogóle to jest do de.. PS. A wtrysk wody to ja już przerabiałem i powiem tylko jedno, to się nadaje do silników bardzo wysilonych i raczej doładowanych. Podstawą jest b.wysoka temperatura panująca w silniku - bez niej woda zaleje silnik.. Pozdrawiam coraz szybszy Maciek [ wiadomość edytowana przez: MaciekGT dnia 2003-01-05 22:39:53 ] |