| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
-JACO- Klubowy Weteran Megane RS250 Cup Warszawa | 2004-12-01 23:29:05 |
pyrekcb Klubowy Weteran gumoleon & już nie l ... Warszawa | 2004-12-01 23:34:25 Żeby nie jutrzejsza praca, to bym się chyba dzisiaj złoił na maxa!!! |
-JACO- Klubowy Weteran Megane RS250 Cup Warszawa | 2004-12-02 00:03:46 Lepiej się nie sponiewieraj, przydasz się żonce, ona pewnie to jeszcze gorzej przeżywa |
soop PT Cruiser 2.4L Limi ... Białystok | 2004-12-02 00:10:43 Bo system jest do dupy, franca nie chciala poslac na RTG klatki bo musialaby za nie wylozyc kesz. Nie ma litosci dla sk....ow. Wspolczuje |
maltoron MOVIE MASTER Lew 407sw Okrąg | 2004-12-02 00:16:41 A ja z innej beczki.
Moja mama jest lekarzem. Od pół roku zalegają jej z pensą. pyrek: współczuje, mi tez noworodka chcieli załatwić. |
soop PT Cruiser 2.4L Limi ... Białystok | 2004-12-02 00:42:59 Moja mama tez jest lekarzem, 2 specjalizacje interna i endokrynologia. Codziennie pod drzwiami ma bitwe pod grunwaldem starych babc. Pieniadze to tez beda albo nie. Na calym swiecie to elita pod wzgledem zarobkow...a w Polszy - pielegniarka, sprzataczka, sekretarka zarabia tyle samo.....albo lepiej.
[ wiadomość edytowana przez: soop dnia 2004-12-02 00:43:18 ] |
rafau DU Espero 1,5 GLX => ... Wyszków | 2004-12-02 08:59:12 soop od pielęgniarek to ty sie odp...ol. Znam takie które musza myśleć za lekarzy i im podpowaidać jak sie jakie leki i kiedy podaje a zarabiają 1/5 tego co lekarz.
Jak wszędzie są lepsi i gorsi ale nie należy uogólniać.Zgadzam sie z Tobą co do pensji personelu medycznego. To delikatnie skandal i zwyczajne skur...syństwo, że mając taką odpowiedzialność zarabiają psie pieniądze. Na zachodzie pielęgniarka, czy lekarz jest w stanie utrzymać rodzinę i kilka razy w roku wyskoczyć na wczasy nie trzymając sie kurczowo kieszeni. Pozostaje mieć nadzieję że kiedyś to się zmieni p.s. sorki jeśli powiedziałem coś za ostro. Bez urazy. |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2004-12-02 09:27:36 Tylko się nie pobijcie... Najlepsze, że zdanie macie identyczne... |
maltoron MOVIE MASTER Lew 407sw Okrąg | 2004-12-02 10:14:03 My niestety nie mamy na to wpływu. Jak na wiele innych rzeczy.
Najbardziej denerwująca jest niekompetencja niektórych lekarzy. Uwaga do wszystkich. Jesli lekarz będzie robił wam USG to upewnijcie się czy ma do tego uprawnienia. Wielu z nich to robi nie mając bladego pojęcia o odczytywaniu USG. Mojego malego chcieli operowac jak mial 2 miesiace bo lekarka zobaczyła na usg cos i postawiła diagnoze. Opieprzała mnie i żone ze nie zapisalismy malego do lekarza od malych dzieci (neonatolog - chyba tak sie to pisze), zrobiła to na korytażu przy innych ludziach i przy małym dziecku. Facet miał zapisy na pół roku wiec powinienem malego zapisac jak jeszcze był w brzuchu. Dopiero stary lekarz (pod 80 lat) spojrzał na malego i na oko stwierdził, że gdyby był mały chory to by sie tak wesoło nie zachowywał. Wysłał nas ponownie na USG i nie powiedział, że cos tam znalezli. Kobietka miała papiery i dyplom z instytutu MiD, że skonczyła obsługe USG. I nic nie znalazła. Chłopak ma 1,5 roku i poza lekkim przezieieniem nic mu nie jest do tej pory. A mial miec operacje na nerki. Jak zobacze K...e to ją op... na miescie. Przy ludziach tak żeby w piety poszło. Pyrek: Jeszcze raz współczuje. Strach trafic na konowała. |
Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2004-12-02 11:04:21
Na te babcie w poczekalni jest dobre rozwiązanie, promowane przeze mnie od kilku lat. Siedzą one w poczekalni i zajmują tylko czas i robią "sztuczny tłok" w placówkach medycznych. Jakiś ośrodek badawczy (niestety nie pamiętam jaki) przeanalizował problem i stwierdził, że babcie przychodzą do lekarza "na plotki", mimo że nie są chore na tyle by wymagało to interwencji lekarskiej. Rozwiązaniem byłoby wprowadzenie symbolicznej odpłatności za wizyty lekarskie w wysokości powiedzmy 5 zł. Babcie już tak tłumnie by się nie garnęły "do doktora", a jeśli ktoś byłby naprawdę chory, to 5 zł by nie pożałował boć to przecież nie majątek. Ostatnio znowu było przez chwilę o tym rozwiązaniu głośno, ale projekt upadł "w imię obrony biednych warstw społecznych" |
Kiniusia Opel Vectra 2,2 dTi Kraków/ Trzebinia | 2004-12-02 13:16:41 Tak jak piszecie służba zdrowia potrafi przegiąć pałę totalnie. Jednak Ministerstwo ma nas ludzi serdecznie w dupie, wiec i personel medyczny ma w tyłku chorych. Oczywiście sprawę spłycam i uogólniam, gdyż są lekarze, pielęgniarki,,,,,etc, że swój fach wykonują z największym szacunkiem dla zdrowia i ŻYCIA ludzkiego - szkoda tylko, że takich jest niewielu.
Był czas, że także pracowałam w służbie zdrowia i napatrzyłam się na wiele rzeczy od podszewki. Potrafię zrozumieć tak personel jak i zwykłego śmiertelnika. Pyrekcb bardzo mi przykro, że niewłaściwie potraktowali Twoje dziecko. Pewnych rzeczy sami nieuzdrowimy, jednak fakt zajścia może warto zgłościć do przełożonego tego lekarza? Pozdrawiam Cię,,,,,,,,i coby Ci dzieciaczek szybko zdrowiał. |
kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2004-12-02 13:44:02
Kinga, z całym szacunkiem. Ale to nic nie da. Przecież istanieje coś takiego jak "solidarność lekarska" lub też "zmowa milczenia". Swego czasu dośc dużo było o tym w "Uwadze" na TVN-ie. Pyrekcb, naprawdę współczuję. I życzę Wam wszystkim DUUUUŻO ZDROWIA!!! |
soop PT Cruiser 2.4L Limi ... Białystok | 2004-12-02 17:26:20 Wlasnie jade do Bialego, to przez Wyszkow.... Nie musisz sie tak cisnieniowac od razu, ja znam takie co w szkole pielegniarskiej tylko dawaly dupy na prawo i lewo a w szpitalu brzydza sie zmienic pieluche. To tak jak ze wszystkim jeden jest madrzejszy a drugi nie potrafi na palcach liczyc, jeden ma malego a drugi nie ma wcale. Tez bez urazy |
Kiniusia Opel Vectra 2,2 dTi Kraków/ Trzebinia | 2004-12-02 22:35:49 Ależ Kolego Zacny zdaję sobie doskonale sprawę jak to jest. Jednak jakiś mądry człek powinien się za tą sprawę wreszcie wziąć i ukrucić jakie skurczysyństwo. A Izby Lekarskie powinny posiadać niezaleznych i NIESKORUMPOWANYCH biegłych w badaniu różnych nadużyć dokonanych przez personel medyczny.
|
-JACO- Klubowy Weteran Megane RS250 Cup Warszawa | 2004-12-03 01:49:05
hmmmmmm, chyba rozważę rozpoczęcie kursu pielęgniarskiego |
DeeJay Klubowy Weteran ![]() Omega B 2.0 8V + Cal ... Łódź | 2004-12-03 07:02:47
A co, spodobało Ci się ? |
AdamZuk NissanAlmera Białystok | 2004-12-03 07:52:16 Newet w najgorszej sytuacji można znaleść dobrą stronę |