| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Lee GF8 Katowice | 2004-11-18 10:24:28 Motyla noga czy ktoś może mi powiedzieć jak wymienia się kostkę stacyjki?
kupiłem sobie nową, bo doginanie blaszek już nic nie daje, ale nie potrafię wymontować starej. Jest przykręcona dwoma srubkami, tą od strony kabiny wykreciłem bez problemu, ale ta od strony silnika nie ma nacięcia! (sprawdziłem lusterkiem) Czy tak sie wymienia kostke stacyjki?? czy może trzeba zdemontować pół samochodu? pozdrawiam Lee |
Lee GF8 Katowice | 2004-11-19 22:30:59 hmm.. nie wierze ze nikt nie wymienial tej cholernej kostki...
no coż... |
Lee GF8 Katowice | 2004-11-20 23:06:41 wlasnie z tymi malymi srubkami mam problem.
ta 'z przodu' od strony kabiny wykrecona w 3 sekundy, ale ta 'z tyłu' od strony silnika nie ma naciecia na główce, przez co nie moge jej wykrecic. Jest na to jakis patent?? czy to jakies zabezpieczenie, czy moze moj egzemplarz to jakis bubel?? |
![]() JaRabbit Klubowy Weteran Toyota Corolla WF | 2004-11-29 12:28:41 Od strony silnika nie ma śrubki, jest tylko bolec!! Trzeba po wykręceniu śrubki trochę jakby nadłamać kostkę i wtedy wyjdzie. Przy montażu należy najpierw nałożyć kostę na ten bolec, a potem dopchnąć i wkręcić śrubkę.
Jacek |