Powietrze ciagnie od zbiornika do pompki - Fiat 126p

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
odrazu mówie ze wiem ze taki wontek juz był poruszany ale tam co odpowiedzi były nic nie pomogło mi wiec prosze o piecej szczegułów pomocy.

Maluch pali i chodzi na wolnych obrotach ale jak chce sie dodac gazu "kaszle" i zauważyłem powietrze w rurce od baku do pompki (od pomki do gaźnika nie ma powietrza) wymieniłem ten trzpień metalowy (pręt) plastik bo był pękniety i filterek wywaliłem i dalej to samo, może to zaworek w pompce??? popiszcie coś plissss

Pozdro i sorki ze wznawiam temat pozdrawiam tomii

Mogles sie dopisac do tamtego tematu co do powietrza to jak masz rowno pod klorek zalane to tez jest ono w przewodzie ?? bo jesli tak tzn. ze gdzies masz wyciek z przewodu. zreszta co to za roznica czy jest czy nie jak po pompce niema

Cytat:
co do powietrza to jak masz rowno pod klorek zalane to tez jest ono w przewodzie ??

Ty poważnie piszesz czy jaja sobie robisz???
Maskekk skończ w końcu pisać byle co w każdym temacie.
Liczy się jakość nie ilość.

Nie bardzo rozumiem o co ci chodzi ?? jezeli zaleje pod korek i powietrze zniknie toznaczy ze ma otworek w tej rurce co idze do dna baku i z tamtad bierze powietrze /tak amoja teoria/ zreszta cpo za roznica czy jest ono czy nie jak do gaznika i tak nie dochodzi ?

hmm u mnie w malcu tez jest powietrze w przewodach zbiornik-filterek, filterek-pompka... ja zawsze myślałem że to tak ma być... autko mi normalnie śmiga więc chyba w niczym to nie przeszkadza

York, bo to normalne. No chyba ze pod korek zalejesz

Tomii a co do twojego problemu, to pomimo ze nie lubie bawic sie w internetowego mechanika i pisac o usterce, której nie widzałem, to myśle ze raczej problem tkwi w gaźniku.....

dzieki panowie za pomoc, auto chodzi narazie ale jak miesiac temu załozyłem filterek paliwa to miałem prawie pełniutko paliwa w nim a wczoraj spadło mi i jest na samym dole teraz skończyłem 30min temu robić przy pompce i wkręca sie na obroty normalnie i nie przerywa. Nie wiem co jest ale jeszcze w poniedziałek zbiornik ściągne i obadam przewody czy sa dobre a gaxnik sprawdzony przedmuchany i jest dobry na 100% jeszcze raz dzieki za odpowiedzi i swoje zdania na mój problem. Pozdro tomii

W filterku to normalne że mało paliwa... to chyba zależy od tego gdzie umieścisz filterek... seryjnie miałem na altkiem i było malutko paliwa... a teraz mam filterek z boku i jest pół filterka zalane...

tomii, jak jeździ i jest dobrze to po co psuc??

panowie jeszcze raz dzieki za odpowiedzi pozdrawiam tomii

Ja tez mam malutko paliwa w filterku a zamocowany tam gdzie seryjnie ma byc.

A taka ciekawostka. Wczoraj zacial mi sie korek od wlewy paliwa i sie wqurwiłem wziałem duzy śrobokret wlozylem tam gdzoie kluczyk sie wkalda na chama przekreciłem cos tam jakis plastik strzeliłwyciagam srubokręt a tu wieksza czesc korka wpadła do baku w sklepie kupilem nowy korek z kluczykami (28 zł) zalałem paliwa i śmiga. tylko nie wiem czy nic mi tak nie zatka sie po czasie :/

raczej nie powinno bo po pierwsze korek jest dosyc duży i ciężki więc pewnie będzie wędrował po dnie baku, a w drugim wypaku jeśli nawet sie jakiś mały kawałeczek się odłupał to jest tam takie małe sitko przez które napewno ten kawałeczek nie przejdzie.

Panowie ale chodzi mi oto ze jak załozyłem filterek to miałem prawie pełno przez około 5miesiecy i ostatnio patrze na dnie i czasami sie nie chciał wkrecac musi byc jakas przyczyna ze filtertek nie pelny a był

Witam!
A w ktora strone ma byc zalozony filterek ?
Ja mam tak ze plynie od zewnatrz tekturki do wewnatrz i babelki w przewodzie mam. I pojawilo sie to chyba od czasu zalozenia filtra.

Sputnick

Sputnick... na filterku jest strzałeczka w którą strone ma się odbywać przepływ paliwa

York... Na moim filterku nie ma strzaleczki

Też tak miałem najpierw obiawiało się to tym że jak zbliżałem się do prędkości 90km to zaczynał się dławić. Potem któregoś dnia wogóle nie chciał jechać. Wymieniłem pompkę filtry i przewody ale okazało się że do wymiany mam cały ten czujnik z tymi rurkami co jest w baku. Sprawdź najpierw przewody jeśli to nie pomoże musisz wymienić cały ten czujnik napewno pomorze tylko że ten czujnik jest drogi u mnie w Łodzi 50 zł. POZDRO

Witam
Panowie wczoraj do 20 siedziałem i robiłem przy malcu i w końcu zrobiłem a co było heh pier... zaworek iglicowy wieszał sie czasami i nie dawał paliwka troszke czasu poświeciłem ale za to mam pompke jak nówke zrobioną i bak sprawdzony pozdrawiam tomii