Pompa paliwowa c.d.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Panowie pytanie:
jak sprawdzić czy faktycznie pompa jest odpowiedzialna za zgon mojego auta? innymi słowy jak ją sprawdzić? jak sprawdzic cisnienie, poza sposobem podanym w ksiazce (manometry, rurki i inne piedoły których nie mam). Pompa po przekreceniu kluczyka działa, ale obawiam się że nie daje odpowiedzniego ciśnienia. Swiadczy o tym sposób agoni samochodu. Poza tym pompa o właczeniu strasznie warczy (głośniej niż zwykle) - czy to jest podstawa zeby uznac ja za niesprawna?

elo!

jak moja pompa padala to na poczatku 2 razy dziwnie warczala,
a pozniej...
bloga cisza...
hol do deu...
wymiana na nowa za 600zl z robocizna...

powodzenia i niskich rachunkow...

Chyba się z nią musisz pożegnać...

Ale koszt to 250 zł w Warszawie...

Problemy Łukasza z pompą...

A to słowa na potwierdzenie.
Cytat:
2002-12-18 16:06:43, Pycel pisze:
Jakbys uwaznie przeczytal to co napisalem to na pompe wydalbys 250 zl na ulicy danusi jest Hurtownia i oryginalna pompa tyle tam kosztuje

Pycel zaraz po moim poprzednim poście o problemie z autem od razu wysłl mi priva zebym nie zrobil bledu i nie przeplacil, za co mu wielkie dzieki Wam takze za zainteresowanie sprawą
Natomiast caly czas nie mam 100% pewnosci ze to wina pompy - rozwazam caly czas mozliwosc zapchania kata, tak jak o ile dobrze pamietam u Qlogica bylo, ale niestety chyba nikt nie jest w stanie mnie uswiadomic w tym temacie, a nie usmiecha mi sie wymiana pompy kiedy jest ona sprawna...
Jesli to pompa to chyba sam sobie dam radę z wymianą, bo jak patrzyłem w ksiazce serwisowej tam jest raptem 6 srub i hopla, po klopocie (ciekawe jak bedzie w praktyce )

Pozdrowienia
Krawat

krawat..nic prostszego..jak nie jestes pewien to wyjmij pompe i ja sobie obejrzyj zobacz jak pracuje i czy nie jest zapchana..to naprawde banalne..sam to robilem..tyle ze moja byla spalona na wypadek gdyby ci jeszcze nikt nie powiedzial to otwierasz siedzisko kanapy odlaczasz wtyczke od zasilania odklecasz 6 srubek wyjmujesz..mozesz wtedy spowrotem podpiac wtyczke i zobaczyc jak pracuje..te kilkadziesiat sekund pracy na sucho jej nie zaszkodza..no a po za tym bedziesz mial ta swoja pewnosc..polecam bo roboty jest na pol h

dzieki qbaj, wezme sie za to jutro

Wymontować pompkę to banał.Sprawdzenie też.Miałem przed 2-ma miesiącami ten sam problem,ale pompa była w opłakanym stanie.Najzwyczajniej stopiona(stator z szczotk.).Przyznaję mój błąd, ale zacząłem szukać i znalazłem. Mam 2.0 CD LPG : opinie :Bogucicka SERWIS - Katowice - "Nie jeździć na głębokiej rezerwie" - nie jeździłem. Dobra rada gościa od LPG (jeździł takim samym )-Trzymać ok 1/2 Baku, bo Espero ma zbiornik długi i płaski dlatego rezerwa 7 - 8 litrów to jak 7 -8 kropli wódki w butelce, a nadodatek wskaźnik lubi się podwiesić.
Ceny: Bogucicka - 488 zł ,Ruda Śl.( Halemba) - 460 zł, a ja kup. w Rudzie Śl. (Bielszowice) za 298 zł.Jeden szczegół : ja miałem USA, a teraz mam KOREA.Pozdr.

Irek, czy masz namiary na te sklepy, nr telefonu lub adres ?
Jeżeli tak, to prześlij taką informację do Lasombry na priva, a nam też możesz je podać. Oczywiście chodzi mi o te z Rudy Śl. - Halemba i Bielszowic.

UWAGA! Podaję ; Bielszowice nr tel. 2401959 po lewej stronie gł. drogi jadąc od kopalni przed skrętem do szpitala.
Halemba ul.1-go Maja 16 nr tel.2424141. Jeszcze jest jeden znośny w Nowym Bytomiu na Czarnoleśnej 5, ale raczej rozmawiać z facetem(bez obrazy dla płci przeciwnej )nr tel.2487273.Tam kupiłem białe pokrowce na zagłówki z napisem ESPERO za całe 6 Zł. Pozdr.

Dzięki w imieniu swoim i Wszystkich zainteresowanych

" Nie za ma co". Łączą nas problemy, a grunt to informacja oby dobra.