Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
rafal125p polonez 1985 gorzów | 2006-04-22 14:42:48 a na dziurach nie podskoczy ? , strach pomyśleć jak by przypadkiem dostało się w korbowody |
![]() adamdn Miłośnik FSO Polonez Atu Plus 1.4 ... Olsztyn / Gdansk | 2006-04-22 14:56:03 Jak to mozliwe zeby przy wymianie pompy paliwa cos wpadlo do miski olejowej?? ![]() Tak wogole to ja bym zdemontowal i wyciagnal zgube - tak na wszelki wypadek. Poza tym gdyby to tam mialo byc to fabryka troche by tam nawrzucala ![]() |
![]() andrzej_krakow (S) Miłośnik FSO ![]() Złom 2105 aktualnie Warszawa | 2006-04-22 15:13:12
Zeby przestwic koło to nie trzeba wypadku, wystarczy solidnie przywalic w krawężnik. A raczej nikt nie powie w takim przypadku że auto jest powypadkowe. Wymieni felgę, wachac i jeżdzi dalej. Ja tez mam podłużnice przesunięta o jakiś cm ale dało się to zgubić na geometrii więc się nie przejmuję. A tez nie miałem dzwona bo trudno dzwonem nazwać wjechanie do fosy i lekkie zagięcie zderzaka - nawet go nie wyminiałem tylko naprostowałem tak że śladu na nim nie ma. |
rafal125p polonez 1985 gorzów | 2006-04-22 15:20:25 jak malowałem pas przedni to nie skumałem skąd na błotnikach szpachla i perforacje (pomyślałem ,że gdzieś napewno przyrysował ) prawe nadkole jest też nieoryginalne więc musiało być coś robione z prawą stroną ; podłużnica widać że jest skrzywiona znacznie tylko udeżenie centralnie na nią mogło ją tak skrzywić;
ale co tam jak narazie jezdzi ; i tak miał być na kjs-y więc nie szkoda go aż tak bardzo (chociaż nieuczciwość sprzedających denerwuje ) |
![]() kaovietz Miłośnik FSO PF 125p 2.0 KOMBI Bristol UK | 2006-04-22 16:01:56
![]() ![]() |
rafal125p polonez 1985 gorzów | 2006-04-22 16:08:27 fak błędów jest sporo jednak uwież mi ,że mnie to nie razi ( w papierach piszą ,że mam dysgrafie,ortografie itp. )
uważam ,że da się nauczyś pisać poprawnie jednak wymaga to treningu ; czasem mi wstyd za ortografie ale nie mam zamiaru sprawdzać każdego słowa ze słownikiem mnie z kolei razie jak ktoś nadużywa słów ; nie ,no nie , nie prawda ? , prawda ? , jakkolwiek , bynajmniej , no właśnie ; to uważam za buractwo językowe, a być może jestem tylko przewrażliwiony |
Hush FSO 125p Dzierżoniów | 2006-04-22 22:06:32 Powiem ci że sam mam dysleksję i to wcale nie skreśla szans na poprawne pisanie. Wystarczy próbować, w końcu zawsze można się nauczyć. Dobrze z twojej strony że potrafisz powiedzieć "wstyd mi za te błędy" itp bo inni wogóle mają to gdzieś. Piszą teksty od czytania których boli głowa a jak ktoś zwróci uwagę to zaraz "odp**** się! mam dysleksję!!".
Co do popychacza w misce olejowej to nic takiego, jak mówią znajomi mechanicy "fiacior wszystko przeżyje". Jeden mi kiedyś mówił co znajdywał w silnikach to aż czasem trudno uwierzyć. |
![]() Admiral Miłośnik FSO Honda CB750, HONDA V ... wieczny malkontent | 2006-04-22 22:30:59 a możesz mi wyjaśnic, jakim sposobem popychacz ominął mimośród na wałku rozrządu i dostał się do miski olejowej?
no chyba, że wymontowałeś dystans pompy wraz z prowadnicą popychacza. tylko po co? |
![]() Janio Miłośnik FSO To pole jest za małe ... Pruszków | 2006-04-22 22:41:41 Mnie się kiedyś udało wyjąć popychacz przez otwór spustowy miski olejowej ale to bytła ekwilibrystyka.
BTW: Za moich czasów nikt dysleksji, czy tam dysotrografii nie slyszał. Po prostu przywalali dwóje aż się człowiek nauczył nie popełniać płenduf ![]() |
![]() lukaszenty6 CARO 1.6 GLE zduńska wola | 2006-04-22 23:02:21 wlasnie sobie przypomnialem ze jezdze z prowadnica popychacza pompy... jakies pół roku juz...
pompka nie działała i chcialem zmienic popyczacz jak go wyciagnalem okazalo sie ze tego kawalka ebonitu juz nie wyjme z bloku i tak zostal... nie jestes pierwszy i nie ostatni ![]() |
rafal125p polonez 1985 gorzów | 2006-04-23 10:33:01 popychacz wpadł mi bardzo prostym sposobem , nie wiedziałem ,że nie jest do niczego przymocowany , a jakiś frajer co grzebał przy pompce przykleił ten kawałek ebonitu do pompki więc pompkę wyjmowałem jako całość z ebonitem , miejsca było troche mało więc pomagałem sobie przechylając pompkę i nagle słyszę małe chlup a następnie serię wyrazów zachynających się na ku... m.. |
![]() Lafaar Miłośnik FSO MR93 / Vitara / Berl ... Toruń ZOK | 2006-04-23 11:59:47
A dlaczego nie? Nie będziesz się musiał wtedy wstydzić. Co za kłopot wkleić tekst do Worda i wcisnąć F7 ? |
![]() Admiral Miłośnik FSO Honda CB750, HONDA V ... wieczny malkontent | 2006-04-23 12:01:09
polak potrafi... |