[OGÓLNE] Linka predkościomierza - jak ją odłaczyć?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam chcialem dzisiaj zabrac sie za zmiane tarcz i podswietlenia zegarow ale moje checi opadly po tym jak szamotalem sie z linka od predkosciomierza. zegary wysowaja sie minimalnie bo linka od predkosciomierza jest tak krotka ,ledwo co wchodzi mi dlon w ta szpare i nie potrafie tej linki odczepic z zegara wychodzi zelazna tulejka a calosc z linka laczy bialy pancerz ktory kreci sie w kolko. nie mam pojecia jak odczepic ta linke prosze o pomoc

[ wiadomość edytowana przez: Kalor dnia 2010-01-13 00:05:20 ]
[ powód edycji: dostosowanie tematu do nowego regulaminu ]

Na białym pancerzu jest zaczep, ktory musisz nacisnac i pancerz powinien zejsc. Inna sprawa jest to, ze jest to rozwiazanie dosc klopotliwe, ale napewno dasz rade. Troche mocowania sie z zaczepem, kilka niecenzuralnych okrzyków i zejdzie.

może spróbuj pod maską inaczej ułożyć linke bo mogła się o cos zaczepić i dlatego teraz tak mało wystaje....a jak nie dasz rady odczepic od zegarów to..odkręć ją od skrzyni biegów....i wtedy zegary Ci mocniej wyjdą i na spokonie napewno dasz radę ją zdjąć....

Ten biały pancerz musisz ścicnąć od jednej strony i powinien zjeść, a żeby linki było więcej to pod maską sobe ja przesuń w stronę zegarów.
Inna sprawa założenie spowrotem , ale po kilku próbach dochodzi się do wprawy.

PS. wysuń sobie kierownicę. Zawsze to kilka cm miejsca więcej.

No witam tak ja nizej napisal Filipo nie obylo sie bez niecenzuralnych slow po 30min. prob udalo sie wyciagnac zegary.muialem odkrecac linke przy skrzyni bo innym sposobem nie dalo rady.....teraz tylko chodu po biale tarcze i Led-y......... dzieki za pomoc pozdrawiam