Brakuje paliwa, efekt odc. zaplonu na średnich obr. [cc700]

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam taki problem, w cc przy zimnm silniku dokręca sie na postoju do ok 3000- 3500 (nie ma obrotka wiec oceniam na słuch). poczym zaczyna przerywac i strzelac w wydech, przypomina to odiecie zapłonu. Na ciepłym silniku przerywanie przenosi sie wyzej. w czasie jazdy pod obciązeniem i na ciepłym i na zimnym silniku przerywanie przenosi sie na nizsze obroty.

Nie jest to wina filtra paliwa bo bez filtra jest to samo,
popychacz od pompy paliwa wymieniłem, był starty 1 mm ale tez nie to.
pompa jest sprawna membramy ok zaworki zwrotne tez. załozyłem pompe od 125p w 100% sprawna i tez nic nie pomogło. pozatym jestem pewien ze to nie pompa bo na ssaniu jest ok kręci sie b wysoko.
Przypuszczam ze wina lezy w gazniku, tylko w czym. podniosłem pływak o ok 1 mm, tak żeb zawór iglicowy wczesniej puszczał paliwo.
Nieznacznie pomoglo.

co radzicie? podniesc go jeszcze?
moze to przytkane dysze paliwa?
czy cos sie stanie jesli za bardzo podnise pływak?

Jak otworzysz maske to w okolicach prawej lampy(od strony kierowcy), masz coś co można by nazwać pompką......nie wiem dokładnie jak to sie fachowo nazywa , fakt jest taki, że są podłączone do niej cztery gumowe wężyki.Pamiętam jak miałem 700 to, że dwa dolne zawsze sie zsuwały, ale nie wpływało to na prace, natomiast jak któryś z dwóch górnych się zsunął to były objawy takie jak opisałeś... więc posprawdzaj czy sie gdzieś nie poprzecierały itd.

niestety w tym silniku, nie przewidziano takiego patentu jedyne co tam jest to takie coś do czego od dołu podłączony jest 1 guymowy węzyk na którym jest coś w stylu mini filterka, od góry jest tylko wtyczka z 2 kabelkami, ktos ma jeszcze jakis pomysł?