Jak wyciągnąć szybe z dzwi tylnych

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cześć wszystkim jetem nowym użytkownikiem omegi A mam sprawe chcialem przyciemnic jej tylne szyby w dzwiach tylko nie mam pojęcia jak sie za to zabrac udało mi sie jusz rozebrac boczek dzwiowy ale co dalej mam ręczne opuszczanie szyby pozdrowionka i wesołego poświętach i szczęśliwego nowego roku

[ wiadomość edytowana przez: seweryn80 dnia 2004-12-27 12:49:07 ]

na pewno tak samo jak w omie B, musisz pozbyć się wszystkich uszczelek, tych osadzanych na wnękach drzwi oczywiście, bo tych przeklejanych się nie czepiaj.

Następnie popatrz się na wewnętrzną górną krawędź drzwi, (tam gdzie na górze zachodzi szyba)/ W rogu powinieneś mieć widoczną końcówke prowadnicy zamocowaną dwiema śrubkami gwiazdkowymi, odkręć ją. Teraz tak, to co odkręciłeś to prowadnica. Idź jej tropem w dół do wnętrza drzwi. Po drodze będziesz miał dwie lub trzy śruby 10tki które będziesz usiał odkręcić. Klucz z przedłużką bo są głęboko. PO odkręceniu po prostu musisz z wyczuciem "wyszarpać" szybę. Podnieś ją na maxa do góry i przesuwaj szyba w strone wnętrza samochodu.... jeśli zeskoczy prowadnica to już tylko do góry i ją masz...

Są dwa istotne elementy. czy elektrycznie otwierane szyby czy ręcznie? Jeżeli elektrycznie zdemontuj prowadnice i po sprawie w przypadku ręcznych mechanizmów nie wiem bo nie mam takowych.

Pozdrawiam

dzięki za odpowiedzi jak bede probowal ale dopiero po sylwestrze albo jak bedzie lepsza pogoda jeszcze raz dzieki jak by nie co mi nieszlo to dam znac