(126)sprezyny - jakie ceny

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam jedno krotkie pytanko jakie sa kwoty sprzezyn do malca nowki i jakies ze szrotu

Kup sobie na gieldzie sprezyne od poloneza trucka za 10zl (w neidziele kupilem sobie dwie), przetnij na pol i wloz do malca. Efekt bedzie taki, ze maluch sie zglebi (-1/4 zwoja) i bedzie twardszy.

a slyszalem ze jest roznica pomiedzy dislem a benzyna , to chyba z benzynki ma byc???

u mnie na szrotach ja bylem to chodza po dychaczu za sztuke

ostatnio z nazikiem chcielismy zalozyc sprezyny z trucka i okazalo sie ze sa mieksze od maluchowych juz na oko widac ze zwoej sa ciensze ale nie wiem czy to byly z diesla czy z benzyny

a co na to amorki??? do tego chyba bile tylko....bo co za amor to utrzyma?

Normalna z normalnego poladasa caro lub truck benzynka utrzyma seryjny amor przynajmniej u kolegi amorki dephi trzymaja z diesla jest twardsza bo silnik ciezszy i tu to chyba tylko bile

co do sprezyn to tak jak parnel gada
ale kumpel mial w garazu kiedys duuzo gratow od beczki (mercedes 123)
sprezyny od niej pasuja na pewno na srednice ale nigdy ich nie zaakladalem bo jego matka sie wkurzyla i zlomiarzy zamowila i wszystko wywiezli
sa zdecydowanie grubsze ....jak w malcu sie spisuja nie wiem

Mysle ze podobnie jak od zuka nie da sie jezdzic. beczka ma strasznie cierzki silnik i w ogole cierzka ffura jest.

Spręzyna z Trucka, szczególnie diesla jest Ok. Koszt nowej to około 55-60 zł. Ja mam taką, pół naszej grupy jezdzi na tym i jest OK.
Polecam po przecięciu ja jeszcze troche skrócić.

Cytat:
2004-11-30 22:59:49, NAZIK pisze:
co do sprezyn to tak jak parnel gada ale kumpel mial w garazu kiedys duuzo gratow od beczki (mercedes 123) sprezyny od niej pasuja na pewno na srednice ale nigdy ich nie zaakladalem bo jego matka sie wkurzyla i zlomiarzy zamowila i wszystko wywiezli sa zdecydowanie grubsze ....jak w malcu sie spisuja nie wiem

chrzanu ma takie u siebie w malcu przecieta na pol malec jest masakrycznie zglebiony twarde jak taczka do sportu(kjs) sie nie nadaja ale na maisto, plaski asfalt itp idealne

takze jesli ktos lubi taczki to polecam niestety po ucieciu na pol samochod strasznie nisko siada
[ot] zakret okolo 80 stopni taki jeden w czerwony malcu bierze przy 60km/h co prawda wyrzuca na drugi pas ale to sila odsrodkowa nie wiedzilem czego sie chwycic

ale sprezyny z trucka jak najbardziej do seri i do swapa jak ulal

Ja jezdze na sprezynce od poldka benzyniaka i jest git