MotoNews.pl
6 Środek do mycia (96760/27) - PT

Środek do mycia

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Znalazlem dane srodka do mycia silnika, ktory zostal przetestowany na ostatniej akcji ''szmata''
Nazwa to V90
pojemnik 10L kosztuje 100 zl
chetnych prosze o wpisywanie sie tu ,ilosc produktu ograniczona tylko 10 L

pagan sie zapisuje, bierze za 20zl. platne kiedykolwiek.

jeszcze zareklamuje ten srodek, bo nie kazdy wie o co chodzi.

jest to taki srodek, ktorym umylismy przekroj silnika. psika sie na rzecz i po paru minutach zmywa karszerem. wszystkie zasyfione, zardzewiale czesci robia sie czyste i blyszczace. mav popsikal tym srodkiem moj silnik, a wiadomo, ze to najbardziej zasyfiony silnik w klubie. po jednym splukaniu zrobil sie naprawe czysty, choc do idealnego stanu trzeba by psiknac jeszcze ze trzy razy, ale nagromadzenie brudu bylo ogromne.
zdjecia silnika przed i po wrzuce do watku, jak tylko dorwe sie do aparatu.
mozna tym myc wszystko co nieorganiczne. nie szkodzi na lakier tylko na skore, dlatego trzeba bawic sie nim w rekawiczkach.

To ja też poproszę za 20zł czyli jeżeli mię nie zwodzi moja znajomość matematyki 2literki.

Czy sprzedaż wysyłkowa wchodzi w grę??
Jeśli tak to też poproszę 2 literki.
Oczywiście za przesyłkę płacę
Poooozdro

Pagan, mówiłeś,że na złom Fiata dajesz.

litra

Ja też poproszę 2 litry

Ja tez sie na litra zapisuje

kilka waznych informacji o produkcie:

V90
Zastosowanie:
Środek alkaliczny o szerokim zakresie stosowania. Ze względu na swoją charakterystykę i możliwość stosowania w roztworach o różnym stężeniu, przeznaczony jest do mycia karoserii samochodów dostawczych, ciężarowych, plandek, silników, cystern, wózków widłowych, maszyn budowlanych, rolniczych i innych powierzchni lakierowanych, ze stali nierdzewnej, stopów aluminium Tworzy na mytej powierzchni ochronną, lśniącą warstwę. Charakteryzuje się wysoką skutecznością działania.
Sposób użycia:
Stosować w postaci roztworu wodnego w zależności od stopnia zabrudzenia powierzchni:
- środki transportu:
od 1:30 w okresie zimowym
do 1:100 w okresie letnim,
- mycie silników: od 1:15 do 1:30.
Skład:
Preparat dwufazowy zawierający: anionowe, niejonowe substancje czynne powierzchniowo, zasady, barwniki, substancje dodatkowe, pH: 14. Przygotowany roztwór nanosić za pomocą opryskiwacza pneumatycznego na suchą powierzchnię przeznaczzoną do mycia, następnie zmyć ją woda za pomocą myjki wysokociśnieniowej. Zalecane ciśnienie robocze powyżej 150 bar. Środek może być nanoszony za pomocą urządzeń wysokociśnieniowych z wykorzystaniem lancy do piany, w której należy stosować koncentrat lub rozcieńczenie środka z wodą w stosunku od 1:2 zimą do 1:5 latem.
Unikać stosowania środka na nagrzanych lub nasłonecznionych powierzchniach.
Środki ostrożności:
- C substancja żrąca,
- R 35 powoduje poważne oparzenia,
- R 22 szkodliwy w przypadku spożycia.

poprostu : " aktywna piana"

Ja sie pisze na 2 litry

Na jakie konto przesłać pieniądza i ile przesyłka???
PZDR

ja tez 1 litr - wiec teraz juz ze mna i polowa bercika zaczyna sie druga beczka

hmmm... to i ja na litra się skuszę... pod sałatkę szwedzką może będzie dobrze wchodziło

(serio pisząć literka za dychę to ja poproszę)

Albo zamawiaj dwie beczki albo zrób reglamentację bo ja też chcę 2 litry, mam pięć silników do mycia to nie jest za dużo

Nastepna beczka 10L w drodze,bedzie u mnie we czwartek
Cytat:
Na jakie konto przesłać pieniądza i ile przesyłka???
PZDR

Co do wysylki, to nie wiem jak wyglada sprawa z wysylaniem srodkow ''chemicznych'' Poczta Polska''.Osoby ktore zdeklarowaly chec kupna V90 beda mogly odebrac go w sobote w Norblinie. Nad wysylka pomyslimy

Cytat:
2005-05-17 16:47:55, Maverick-Junior pisze:
Nastepna beczka 10L w drodze,bedzie u mnie we czwartek Co do wysylki, to nie wiem jak wyglada sprawa z wysylaniem srodkow ''chemicznych'' Poczta Polska''.Osoby ktore zdeklarowaly chec kupna V90 beda mogly odebrac go w sobote w Norblinie. Nad wysylka pomyslimy

O ile wiem to w/g regulaminu nie wolno. Wręcz trzeba się podpisać że w środku nic takiego nie ma.

Cytat:
2005-05-17 16:47:55, Maverick-Junior pisze:
Nastepna beczka 10L w drodze,bedzie u mnie we czwartek Co do wysylki, to nie wiem jak wyglada sprawa z wysylaniem srodkow ''chemicznych'' Poczta Polska''.Osoby ktore zdeklarowaly chec kupna V90 beda mogly odebrac go w sobote w Norblinie. Nad wysylka pomyslimy

mozna sie jeszcze zapisać na litetrek? spróbuje co ten siuwaks jest wart.

A nie polecam wam dokładnego mycia silników bo czesci zaczynają korodować... Ja kiedyś umyłem myjką cisnieniową cała komore silnikową razem z silnikiem i dopiero się ruda pokazała. Olej z brudem dobrze impregnuje i chroni przed wodą i solą

[ wiadomość edytowana przez: LifeGuard dnia 2005-05-17 20:18:28 ]

ja używam do mycia silnika środka firmy K2. Jest bardzo skuteczny. Nadaje się też do mycia rąk hahaha.. tylko później troszkę łapy szczypią.

Kurcze....to jak będzie problem z przesyłką, to najwyżej w Kraku poszukam tego cuda...Ale jakby się dało, to badzio prosze