Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Ali-En Miłośnik FSO Mercedes C36 AMG Opole | 2004-11-15 17:07:07 Po pierwsze: Bedzie to nielegalna instalacja i nie wbijesz jej do dowodu. Ale znam takich dla ktorych nie stanowi to przeszkody.
Po drugie: Przelacza sama na gaz bo pewnie pochodzi z auta na wtrysku. Poza tymi powodami i kilkoma wydatkami na nowe czesci eksploatacyjne to nie widze przeszkod. |
![]() flowerman Miłośnik FSO LOGAN MCV DCi, Duste ... Strzelce Opolskie | 2004-11-15 18:31:41 brac warto, bo na pewno odczujesz na kieszeni.
to pewne |
Ali-En Miłośnik FSO Mercedes C36 AMG Opole | 2004-11-15 21:05:58 Nie slyszalem jeszcze o czyms takim ze automatem przelacza na gaz przy gazniku ![]() |
![]() Stiepan Miłośnik FSO Polonez Caro 1.6 GLE Poznan | 2004-11-15 21:11:02 hmm....na gazniku sam przelacza....nie moze byc. Jeszcze sie z czyms takim nie spotkalem. Poza tym z papierami bedzie rzeczywiscie problem, bo nie chodzi tu tylko o przeglady, ale o jazde na codzien. Przy pierwszej lepszej kontroli, jak sie zorientuja, ze masz instalke, a nie ma jej w dowodzie, to juz po dowodzie ![]() |
![]() michasmaniak Miłośnik FSO FSO Polonez Sosnowiec | 2004-11-15 21:23:40 człowieku od czego mam ręce- żeby ją przed przeglądem wyjąć ![]() |
![]() Stiepan Miłośnik FSO Polonez Caro 1.6 GLE Poznan | 2004-11-15 21:35:35 Czlowieku, a od czego masz oczy? Zeby dokladnie czytac ![]() ![]() |
![]() Stiepan Miłośnik FSO Polonez Caro 1.6 GLE Poznan | 2004-11-15 21:36:23 Czlowieku, a od czego masz oczy? Zeby dokladnie czytac ![]() ![]() |
Ali-En Miłośnik FSO Mercedes C36 AMG Opole | 2004-11-16 19:17:05 No tak, ale numerow silnika nie sprawdzaja raczej wogole bo nie chce im sie paprac. A instalacje duzo latwiej wypatrzyc.
Ja Ci nie mowie ze nie. Decyzja nalezy do Ciebie. |
![]() michasmaniak Miłośnik FSO FSO Polonez Sosnowiec | 2004-11-16 20:56:30 Raczej założe a jak będzie nie reweleacyjne to na allegro |
![]() bandzior Miłośnik FSO FSO Polonez Będzin | 2004-11-22 11:51:20 To wlew gazu zmontuj pod klapką paliwa będzie ciemniej dla P |
![]() bandzior Miłośnik FSO FSO Polonez Będzin | 2004-11-23 10:07:07 No to przy pierwszej kontroli jak będziesz stał przed radiowozem będzie bulba |
![]() michasmaniak Miłośnik FSO FSO Polonez Sosnowiec | 2004-11-23 16:23:27 No troche się trzeba będzie napocić ![]() |
![]() bandzior Miłośnik FSO FSO Polonez Będzin | 2004-11-24 10:02:40 Oby tylko trochę |
![]() trombocyt Miłośnik FSO Polonez LE Gdynia | 2004-11-28 00:30:50 Ja kiedys wpadłem na genialny pomysł że kupie starego Poldka z gazem przełoże instalacje a Poldka zostawie na części. Niestety nie wbije jej do dowodu bo w wydziale komunikacji będą chcieli homologacji. Pan gazownik powiedział mi że nie wystawi mi homolagacji na taką instalację bo przepisy zabraniają i załozyłem nową. Pan gazownik powiedział mi że mogę ją przekładać bo spełnia normy i ma homolagację. Przekładkę muszę robić w autoryzowanym zakładzie gazowniczym. Jeżeli ta instalacja jest z 2003 roku to wychodzi że można by ją przełożyc i legalnie zarejestrować pod warunkiem że masz do niej papiery nie znam kosztów takiej imprezy. Ale o samoczynnym przełaczaniu na gaz na gaźniku nie słyszałem |
![]() michasmaniak Miłośnik FSO FSO Polonez Sosnowiec | 2004-11-28 09:13:57 Nie przełącza samoczynnie a co do papierów masz racje. Mam tam kilka jakichś kartek, homologacje na butle i inne których nie rozumiem, musiałbym tylko załatwić papierek, że była zakładana w którymś zakładzie i mogę wbijać. Ale nie załatwiam bo brakuje mi kasy na legalizacje najpierw silnika i wyrobienie tabliczki znamionowej. To tak jest teraz chyba ze względu na nowej generacji wielozawór na butli ale dokładnie nie wiem, wiem jednak że zatankowałem 25litrów gazu i jak narazie zrobiłem prawie 260km (większość po trasie) i jeszcze coś zostało w butli, w każdym razie do stacji dojade, więc ze spalaniem tragedii nie ma, troche muł jest ale jak sie okaże że tak mało pali to podkręce śrubki ![]() |
![]() trombocyt Miłośnik FSO Polonez LE Gdynia | 2004-12-10 20:25:08
Wiesz mam nowy dowód rejestracyjny taki niebieski i nr silnika juz tam nigdzie nie ma podobno nie trzeba go wbijać do dowodu, ponieważ silnik nie jest już elementem identyfikacyjnym auta czy jakoś tak |