MotoNews.pl
2 Centralny zamek carina e (75596/18) - PT

Centralny zamek carina e

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
hej
mam problem ze znalezieniem przewodów sterowania centralnym zamkiem tzn kupiłem alarm ma sterowanie centralnego zamka otwieranie/zamykanie za cholere nie wiem jak to podłączyć

i dobrze że nie wiesz. niestety to nie takie proste. napisz jaki masz alarm. typowe alarmy powinny mieć 2 kabelki. na jednym pojawia się masa przy uzbrajaniu. ten służy do zamykania. musisz odnaleść przekaźnik centralnego, odszukać kabel sterujący i podłączyć tam masę. drugi ten od otwierania do przekaźnika otwierającego. bez schematu lub odrobiny smykałki nic nie zrobisz. praktycznie każde auto ma inaczej to rozwiązane. czasami trzeba założyć dodatkowy przekaźnik sterujący który będzie sterował siłownikami.

alarm to anakonda zgadza się są dwa kabelki do sterowania na elektrodzie znalazłem coś jakby servisówke do zakładania alarmu
na temat zamek centralnynapisane:
sterowany minusem(zastosować schemat D-) połączenia dokonać do przewodów brązowo/czerwonego (zamykanie) i brązowo/czarnego (otwieranie) znajdujące się w okablowaniu wychodzącym z drzwi kierowcy
tylko ze to jest do carinki 1995 i wyżej a ja mam '93
było o kierunkowskazach (udało się podłączyć bo wiedziałem gdzie szukać mniej więcej) ale według tego opisu były inne kolorki kabli

Witam
Poszukaj przy przednim słupku na dole jest kostka z wyjściem instalacji do drzwi po lewej stronie. Jak ściągniesz tapicerkę i dostaniesz się do centralnego to będziesz wiedział po jakie kable podpiąć alarm ja tak robiłem i działa spokojnie jak masz miernik to dojdziesz Powodzenia Wlodek

dzięki
dzisiaj dobrałem się do pulpitu na dzrwiach jest tam przycisk do zamykania dzrwi miernikiem sprawdziłem wychodzą dwa kabelki jutro będe walczył w końcy musi się udać