MotoNews.pl

Stukanie przy ruszaniu w DF

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Przy ruszaniu mam wrażenie jakbym miał w Fiacie kwadratowe koła z tyłu.. dosłownie są wyraźnie słyszalne takie 3-4 przeskoki (uderzenia) po czym wszystko wraca do normy podczas jazdy.. i kiedy ponownie ruszam zaczyna sie od nowa.. Co to może być? Czy coś mi groźi podczas jazdy? Jakie mogą byc ewentualne koszta naprawy tego? Przyda się każda rada Pozdrawiam

Krzyżak wału napędowego? Ile autko ma przebiegu?

Fiacik jest z `87go a przebiegu ma kolo 130.000

Sprawdź krzyżak na kanale, a jeśli to nie to...to aktualnie nie wiem. Może użytkownicy DF się wypowiedzą?

Dzieki za info.. czekam na nastepne propozycje....

a u mnie przy ruszaniu tlumik koncowy wali w kant baku przez co auto drga jak stary autosan na wolnych obrotach

albo poluzowane śruby (a jest ich 6) przegubu gumowego zaraz za skrzynka biegów...

Fajnie.. dzieki za pomoc.. zobaczymy co sie z tym zrobic

wydech o coś uderza, luzy na krzyżaku, wybite kości na drążkach reakcyjnych ewentualnie podpora wału

[ wiadomość edytowana przez: automatic dnia 2007-02-22 15:49:46 ]

Cytat:
2004-12-07 21:24:15, Fsoliebhaber pisze:
albo poluzowane śruby (a jest ich 6) przegubu gumowego zaraz za skrzynka biegów...

O tak, przy wymianie skrzyni (co się posypała), okazało się, że zupełnie luźne były 3 śruby... stukało przy ruszaniu strasznie Teraz jak ręką odjął.

jeśli stukanie jest "basowe" jakby w podłoge to może być resor pęknięty na przednim uchu. u mnie tak było. przy ruszaniu przesuwał sie do przodu i walił w blache mocowania.

Cytat:
2004-12-08 16:51:44, psemcio pisze:
jeśli stukanie jest "basowe" jakby w podłoge to może być resor pęknięty na przednim uchu. u mnie tak było. przy ruszaniu przesuwał sie do przodu i walił w blache mocowania.

U mnie tak napierd..a ale wylacznie jak jest mokro tzn jak gdzies tam sie dostanie woda i jast poslizg na jakims elemencie. Tylko nie wyrwalo sruby bo niedawno wymienialem resorki gdzies sa luzy.
Jojo po czym poznac wzrokowo ze sa wybite kosci na drążkach?