Turbina

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
A co sądzicie o Turbinie, czy orientuje się ktoś ile kosztuje i z czym to się je??? Wydaje mi się że to najbardziej sensowne rozwiązanie, lepsze od NX/NOS, a kosztami zbliżone do GT u Chojnackiego...

Czekam na wasze opinie i informacje

Z tego co wiem turbinka kosztuje więcej niestety, jeśli już to używana w podobnej cenie, ale nie wiadomo w jakim jest stanie i ile pochodzi...

Nexia Turbo...

turbibka w cenir gt o czym stakim jeszcze nie slyszalem.
Wejdz na strone grabowskiego tam sa ceny tej modyfikacji.
Kupic uzywana turbibke tez jest raczej trudno a jeszcze trudniej okreslic stopien jej zluzycia gdy jest wyjeta mozna bardzo latwo ja wyczescic z cieknacego oleju i innego syfu który swiadczy o jej zluzyciu. Z tego co wiemm to samo wyjecie turbiny z silnika kosztuje ok 200 zl a jej regeneracja jakis nastepny 1000 zlotych. A i jeszcze jedno praktycznie nie istnieja zadne okazje pomysl kto by chcial sprzedawac co dobrego po niskiej cenie ogólnie polska jest pewnego rodzaju smietnikiem w europie trafiaja do niej wszystkie odpady i inne zluzyte juz zeczy czy akcesoria i to nie tylko motoryzacyjne.
Wedlug mnie a inaczej ja jak bym mial wystarczajaca ilosc pieniedy to bym zrobil gt i walek rozzadu np u pana Swiatka
i to co zrobil Maciek GT ztoczenie kola zamachowego i dopiero gdy wtery zalozysz turbine odczyjesz zajebiste przyspieszenie. Na serujnym silniku ustawisz sobie doladowanie maksymalnie 0.6 bara i napewno gdy bedziesz ja w pelni wykorzystywal bedzie to nisz czace dla silnika. Do turbiny takrze potrzebne jest jak najzimniejsze powietrze w wyniku czego bedziesz musial zalozyc inter cooler jest to chlodnica powietrz doladownego.

Wedlug mnie jak masz odlozone juz pieniadze to lepiej zainwestuj je w beznadziejne zawieszenie espero bedziesz bardziej cieszyl sie niz z turbiny bo twoje podruzowanie bedzie bezpieczniejsz i mozna wtedy rozwijac wieksze predkosci.
Ja na Twoim miejscu zastanowil bym sie nad jakimis bilsteinami i do tego sprezynki eibach ewentualnie h&r itd...................

Pozdrawiam
Wiktor

Racja Wiktor...zawiecha najważniejsza.

No i co racja to racja, a mnie nawet nie stać na GT u Chojnackiego a turbinka to już wogóle w sferze marzeń. A co to jest to Soft Turbo.... na czym to polega??

Cytat:
2003-01-06 21:34:27, Krzysiek-Diackon pisze:
No i co racja to racja, a mnie nawet nie stać na GT u Chojnackiego a turbinka to już wogóle w sferze marzeń. A co to jest to Soft Turbo.... na czym to polega??

Turbo by Grabowski...

Nie spodobała mi się końcówka, jest jak wszędzie będzie wogóle działać jak już zawsze będziesz serwisował u nas, bo inaczej to ci nic nie da ... cały ten tuning to o dupe potłuc!!!!

Cytat:
2003-01-06 23:02:29, Krzysiek-Diackon pisze:
Nie spodobała mi się końcówka, jest jak wszędzie będzie wogóle działać jak już zawsze będziesz serwisował u nas, bo inaczej to ci nic nie da ... cały ten tuning to o dupe potłuc!!!!

Najlepsze jest zalecenie pracy silnika na wolnych obrotach przez 3 minuty...

Wiem, że dla Turbo to ważne, aby miała smarowanie, ale bez przesady, minutę lub dwie po ostrej jeździe można postać...ale nie wiecej...

Cytat:

czyli jak? niech ktos mi wytlumaczy dlaczego bo jakis opozniony jestem

Cytat:
2003-01-07 23:41:26, Lasombra pisze:
Cytat:

czyli jak? niech ktos mi wytlumaczy dlaczego bo jakis opozniony jestem

Turbina po pracy musi zostać schłodzona, jeżeli zgasisz silnik, pozbawisz ją smarowania, a tym samym chłodzenia i skrócisz jej żywot...

i za kazdym razem jak sie jezdzi ?

Cytat:
2003-01-08 00:00:52, Lasombra pisze:
i za kazdym razem jak sie jezdzi ?

Po zwykłej wystarczy 5-10 sekund, ale po ostrej o wiele wiecej...

a co rozumiesz przez zwykla ?

Normalna czytaj: średnio 3-3,500 obr.

pozdrowionka

JACO

Cytat:
2003-01-08 15:13:35, Anonymous pisze:
Normalna czytaj: średnio 3-3,500 obr.

pozdrowionka

JACO

Dokładnie...