Pomoc w wycenie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mialem dzis srednio mile spotkanie z mechanikiem.
Chodzi mi o wycene ( pomoc w wycenie ) nastepujących czesci do silnika M43 1.6 ( beta E36 compact ):

1 tłok - używka
1 korbowód - j.w
pierścienie ( komplet ) - nowe
planowanie głowicy, uszczelka pod głowice, filtr oleju, świece.
Do kompletu można jesczcze dodać uszczelnienie zaworów ( cytuje mechaniola ).

Miałem poważniejszą naprawę ale i wycena i czas trwania akcji mnie wk*** to tego stopnia że powiedziałem że mu nie odpuszcze.

tłok od50 do 100
korbowód j.w.
60 na tłok nowe
planowanie 30
uszczelka max 100
filtr 15
docieranie zaworów ok 100

planowanie glowicy 30 pln ?
filtr oleju 15 pln... ??

bedzie morderstwo..

Cytat:
planowanie glowicy 30 pln ?
filtr oleju 15 pln... ??

a niby ile miało by to kosztować? ceny usług i materiałów mogą się delikatnie różnić, czasem nawet sporo. jednak ceny kosmiczne to raczej w wawie obowiązują.
pozdrawiam

... do planowania trzeba doliczyć jakieś 50 za rozbrojenie i uzbrojenie głowicy z kolektorów

pracy bylo troche wiecej

sytuacja taka:
pękła mi tulejka odsprzepustnicy ssania ( to chyba to ) w kolektorze ssacym. resztki tulejki na ktorej ta przepustnica byla poszly do silnika. efekt - jeden tlok rozsypany, porysowana przez korbowod tuleja cylindra itd...

silnik do pelnego remontu, wymiana tloka, korbowodu, planowanie glowicy, przy okazji wymiana uszczelek, tuleji, zawory itd...
chodzi o to ze w chwili obecnej cala akcja zatrzymala sie na kompeltnym rachunku w okolicach 3700 zl.
nie mialbym pretensji gdyby mechanik nie mowil ze zrobi to za 2000 - 2500, pozniej cena poszla jeszczce o jakies zlotowki w gore.
teraz skonczylna 3700 i samochod jest gotowy.
niemniej - za 3700 sprowadzilbym sobie z niemiec dobrze udokumentowany silnik m43 1.6 i byloby po zabawie.

powiem ci tak: spierdalaj od tego "mechanika" biegiem!!!! ale zanim to zrobisz to mu porządnie wpierdol.
sorki za wulgaryzmy ale nie mogłem się powstrzymać.
pozdrawiam

Zgadza sie lepiej za TAKIE pieniadze sprowadzić sobie walnięte auto z dobrym silnikiem bo takich tam nie brakuje tylko trzeba poszukać jednak co do tej roboty-a zarazem ceny to przesada!!!!! Pozdrawiam