| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
elChopin Volvozłomek V40 Warszawa | 2005-01-26 10:31:07 ja to nawet lubię jak śnieg mi autko przysypie - wreszcie mamy zimę! Nigdy zbyt dokładnie nie odśnieżałem auta. A tu piszą, że za to mandat można dostać Teraz trzeba będzie robić to dokładniej...
odśnieżaj |
raby1 Espero Biała Podlaska | 2005-01-26 10:41:48 Zdecydowanie popieram. |
SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2005-01-26 10:45:47 Ja także uważam, że niedokładnie odśnieżony samochód przyczynia się do zaistnienia kolizji.
Mnie np. irytuje, gdy jadę za samochodem z którego dachu, na skutek pędu powietrza spada tak duża ilość śniegu, że powoduje swojego rodzaju "zasłonę dymną"
Oczywiście rozumiem, że może to być czasochłonne i niekiedy uciążliwe, jednak popieram inicjatywę nakładania mandatów. Pozdrawiam - SpeedR |
kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2005-01-26 11:34:01 Tylko ciekawi mnie jak długo będą nasi Policjanci karać.
Może to tylko propaganda?
Bo mnie również strasznie denerwuje takie ośnieżone autko. |
hard-drive Leganza LPG Sieradz | 2005-01-26 12:42:56 swiatła luz, ale dach?? niech najpierw drogi nam odsnieza bo mandaty umieja wpierdalac a zaspy sa po maski!!!! chyba ze sniegu na dachu jest tyle ze naprawde nie da sie jechac a co do szyb to kierowca musi miec widocznosc w zakresie 180 stopni a wiec boczne przednie i przednia szybe. I to moim zdaniem wystarczy. Ja tez nie jestem za jazda przez szparke. A moze wprowadza zakaz jazdy bo przeciez snieg z nieba pada.
[ wiadomość edytowana przez: hard-drive dnia 2005-01-26 12:46:06 ] |
Kiniusia Opel Vectra 2,2 dTi Kraków/ Trzebinia | 2005-01-26 13:15:41 Szowinisto uważajcie, bo jak się okazuje to faceci też tak jeżdżą i z moich obserwacji widuję ich równiez dużo jak Ty kobiet
|
hard-drive Leganza LPG Sieradz | 2005-01-26 13:31:09
Jakim bałwanem?! przeciez pisze ze jak duzo sniegu to zeby odsniezyc, ale bez przesady ze wyjde do sklepu napada mi na dach i bede ze szczotką zapiepszał. Zreszta juz to widze jak wszyscy klubowicze ładnie auta odsniezaja. |
Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2005-01-26 13:36:09 Logiczne ze auto nie musi wygladac jak w lato, ale bez wozenia balwanow na dachu...
... ja jestem goraco za, jak widze kogos jadacego na szparke to mnie ch... strzela :-/ |
Dicer A3 & Voyager B-stok | 2005-01-26 13:37:34 Nie no, bez przesady, nikt Ci nie kaze odsniezac po wyjsciu ze sklepu, ale jazde z paro centymetrowa czapa sniegu na dachu/bagazniku to prawdziwe BURACTWO |
Czarek_Rej Klubowy Weteran FOKA Chorzów -Batory | 2005-01-26 18:56:33 Hehee dzisiaj mi sie trafiło to "szczescie" odsniezania Fiata Ducato Maxi.... stał pod chmurka niecałe 2 tygodnie. Na aucie było ok 20cm (stal przy budynku a wiatr z budyku zawiewał snieg prosto na auto)
-Czas odsniezania: 35miut -Narzedzia: Szczotka z długim stylem, łopata(zeby pozniej tą góre sniegu odgarnąc) i długa drabinka, do tego ciepła kutreczka, rekawiczki i poł litra wódki co by sie od czasu do czasu rozgrzewac
Bajer... jakbym miał codziennie tak odsniezac auto qrwicy bym dostał.... cale szczescie ze espero jest niskie i spokojnie z dachu wszystko sciągne... |
pyrekcb Klubowy Weteran gumoleon & już nie l ... Warszawa | 2005-01-26 22:07:57 Dobra, dobra, każdy sie strasznie oburza, że trzeba odśnieżać, ale jest jeden mały szkopuł. Rozgrzany samochd powoduje topnienie śniegu na dachu, w nocy temp. są niższe i wychodzac rano masz skorupę lodu na dachu. I co? Skrobać? Już widzę wszystkich oburzonych w niniejszym wątku, jak jeżdżą sobie platykową skrobaczką po lakierze...
Kolejny przepis, który da możliwość naszej dzielnej policji "dorobienie" do skromnej pensyjki.
Bo - teoretycznie - wystrczy niewielka ilość zmarzniętego śniegu na dachu i można postraszyć mandacikiem. Pozdr. P. P.S. Nie martwcie się - ja nie jeżdżę z czapą śniegu na dachu. Wożę dyżurną zmiotkę i odśnieżam cały samochód. Ale drapac lakieru nie zamierzam. |
-JACO- Klubowy Weteran Megane RS250 Cup Warszawa | 2005-01-27 10:26:15 No bez jaj, przecież nikt nie mówi o zrywaniu lodu z dachu.
Sprawa jest prosta jak drut, bierzemy zmiotkę, kilkanaście sprawnych ruchów i po sprawie (samochód jest z grubsza odśniezony). Chyba nie trzeba na ten temat pisać laboratu |
Navi Klubowy Weteran Auto wybitnie zastęp ... Lublin / Shire | 2005-01-27 10:35:30
360 stopni Niuniu i jeszcze troszeczkę... |
Dicer A3 & Voyager B-stok | 2005-01-27 10:36:41
Eee, ja potrzebuje duzo wiecej czasu |
-JACO- Klubowy Weteran Megane RS250 Cup Warszawa | 2005-01-27 10:40:29
ja wiem Dicer, wiem..... impotencja to przykra sprawa |
Dicer A3 & Voyager B-stok | 2005-01-27 10:46:37 -JACO-, to sie nie ma z czego , Ty pogadja lepiej z Zoltim, on kiedys viagre sprzedawal, moze Ci pomoze
a tak wogole to ja przecierz o odsniezaniu mowilem, a Ty odrazu ze swoimi problemami wujezdzasz |