MotoNews.pl

Kilka problemów nowego posiadacza

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Autko kupiłem niedawno i mam z nim kilka problemów. Liczę że coś podpowiecie (nie zabardzo jestem w temacie). Autko to e36 316 compact M43 z 98 roku.
1. Problem z ogrzewaniem. Z dokumentacji wynika (z ogólnych oględzin też) że mam podgrzewane lusterka, fotele i tylną szybe. Ale po wciśnięciu przycisku nie ma żadnego efektu. Przycisk sie podświetla ale żadnego grzania.
2. -40 st na wyświelaczu zarówno wewnątrz jak i na zewnątrz, nie moge ustawić zegarka (nie da się go skasować, spalanie moge)
3. Szyberdach nie chce sie podnieś do góry tzn tylko ten plastykowy środek (do środka działa prawidłowo). Czy moge sam coś tam "pomajstrować".

co do szyberdachu to mógł się przytrzeć/zabrudzić tylko- u mnie tez się przycinał tzn albo działał albo wcale- musiałem oczyscić "prowadnice"- i pojechać do dachowca-ma specjalny spray do smarowania (nie dawać żadnych mazideł). cała bajka

auto z 98 roku i tyle problemow ... dziwne..... takie rzeczy zdazaja sie 10 lat starszym....

Cytat:
1. Problem z ogrzewaniem. Z dokumentacji wynika (z ogólnych oględzin też) że mam podgrzewane lusterka, fotele i tylną szybe. Ale po wciśnięciu przycisku nie ma żadnego efektu. Przycisk sie podświetla ale żadnego grzania. 2. -40 st na wyświelaczu zarówno wewnątrz jak i na zewnątrz, nie moge ustawić zegarka (nie da się go skasować, spalanie moge) 3. Szyberdach nie chce sie podnieś do góry tzn tylko ten plastykowy środek (do środka działa prawidłowo). Czy moge sam coś tam "pomajstrować".

1. Kabelki,
2. Czujnik, kabelki

PS. Czy to auto "po przejściach" ?

pozdr
Mariusz

Po przejściach.
Był stuknięty na bank.
No ale co zrobić trzeba użytkować, a takie rzeczy denerwują.
A i może jeszcze ktoś powie gdzie są bezpieczniki ? Może to ich kwestia.

Cytat:
2005-11-10 08:32:14, T7 pisze:
Po przejściach. Był stuknięty na bank. No ale co zrobić trzeba użytkować, a takie rzeczy denerwują. A i może jeszcze ktoś powie gdzie są bezpieczniki ? Może to ich kwestia.

Jeżeli wyświetla coś, to nie bezpieczniki.
Sprawdź, czy masz w ogóle termometr (za zderzakiem z lewej strony, w e34 jest pod klapką).

pozdr
Mariusz

A i może jeszcze ktoś powie gdzie są bezpieczniki ?

Cytat:
2005-11-10 09:16:21, T7 pisze:
A i może jeszcze ktoś powie gdzie są bezpieczniki ?

W komorze silnika przy lewym kielichu taka czarna skrzynka

pozdr
Mariusz