MotoNews.pl
9 MEGA SPALANIE!!! (72746/5) - PT

MEGA SPALANIE!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
WITAM WSZYSTKICH!!!

MAM MAŁY PROBLEMIK MIANOWICIE MÓJ POLDEK ( 95 GRUDZIEŃ,1.6GLI,LPG) PALI MI OK 25 LITRÓW GAZIKU W JEŹDZIE PO MIEŚCIE....

POLECILI MI PRZYSŁONIĆ CHŁODNICE-NIGDY NIE ŁAPAŁ TEM.POWYŻEJ 80 STOPNI CELCJUSZA...PO ZROBIENIU TEGO MAM PO PRZEJECHANIU KILOMETRA 90 STOPNI WIĘC CHYBA DOBRZE...

WYCZYŚCIŁEM PAROWNIK MIAŁ TROCHE TEGO SMARU W ŚROPDKU TERAZ JEST CZYŚCIIUTKI MEMBRANY NIE SĄ USZKODZONE W ŻADNYM STOPNIU TEZ WYCZYŚCIŁEM WSZYSTKO DOKŁADNIE....

RURE OD ZIMNEGO POWIETRZA MAM SCHOWANĄ ZA LEWY LEFLEKTOR...(CHYBA DOBRZE..)

JAK PODNOSZE MASKE TO SŁYSZE SYCZENIE TAK JAKBY ŁAPAŁ LEWE POWIETRZE JEDNAK JAK PRZEŁĄCZE NA BENZYNKE NIC SIE NIE DZIEEJE....

CO JESZCZE MOGE ZROBIĆ ABY MNIEJ PALIŁ???

DZSIAJ USTAWIŁEM GAZ WG.OPISU JAKI ZNALAZŁEM W DZIALE "WARTO WIEDZIEC" I CHODZI JAK WCZEŚNIEJ (JAK TYLKO KUPIŁEM GO TO WŁAŚŃIE MIAŁ SUPER BUTA I MAŁO PALIŁ)...AHA INSTALACJA GAZOWA JAKĄ MAM TO BRC.

POMÓŻCIE Z TAKIM SPALANIEM IDZIE PUJŚĆ Z TORBAMI

Cytat:
2004-12-03 17:15:45, komandos_wlodawa pisze:
WITAM WSZYSTKICH!!! MAM MAŁY PROBLEMIK MIANOWICIE MÓJ POLDEK ( 95 GRUDZIEŃ,1.6GLI,LPG) PALI MI OK 25 LITRÓW GAZIKU W JEŹDZIE PO MIEŚCIE.... POLECILI MI PRZYSŁONIĆ CHŁODNICE-NIGDY NIE ŁAPAŁ TEM.POWYŻEJ 80 STOPNI CELCJUSZA...PO ZROBIENIU TEGO MAM PO PRZEJECHANIU KILOMETRA 90 STOPNI WIĘC CHYBA DOBRZE... WYCZYŚCIŁEM PAROWNIK MIAŁ TROCHE TEGO SMARU W ŚROPDKU TERAZ JEST CZYŚCIIUTKI MEMBRANY NIE SĄ USZKODZONE W ŻADNYM STOPNIU TEZ WYCZYŚCIŁEM WSZYSTKO DOKŁADNIE.... RURE OD ZIMNEGO POWIETRZA MAM SCHOWANĄ ZA LEWY LEFLEKTOR...(CHYBA DOBRZE..) JAK PODNOSZE MASKE TO SŁYSZE SYCZENIE TAK JAKBY ŁAPAŁ LEWE POWIETRZE JEDNAK JAK PRZEŁĄCZE NA BENZYNKE NIC SIE NIE DZIEEJE.... CO JESZCZE MOGE ZROBIĆ ABY MNIEJ PALIŁ??? DZSIAJ USTAWIŁEM GAZ WG.OPISU JAKI ZNALAZŁEM W DZIALE "WARTO WIEDZIEC" I CHODZI JAK WCZEŚNIEJ (JAK TYLKO KUPIŁEM GO TO WŁAŚŃIE MIAŁ SUPER BUTA I MAŁO PALIŁ)...AHA INSTALACJA GAZOWA JAKĄ MAM TO BRC. POMÓŻCIE Z TAKIM SPALANIEM IDZIE PUJŚĆ Z TORBAMI

po pierwsze primo odblokowac Caps locka i nie KRZYCZEC TAK. Po drugie nie panikowac pojechac do gazownika i niech ci ustawi spalanie... chyba to wszystko

Zastanawiam sie czy to syczenie nie jest spowodowane rozszczelnieniem połączeń gazowni,ja kolega napisał najlepiej do gazownika,bo jak i spalanie tak i syczenie normalne nie jest.

Cytat:
2004-12-03 17:15:45, komandos_wlodawa pisze:
WITAM WSZYSTKICH!!! MAM MAŁY PROBLEMIK MIANOWICIE MÓJ POLDEK ( 95 GRUDZIEŃ,1.6GLI,LPG) PALI MI OK 25 LITRÓW GAZIKU W JEŹDZIE PO MIEŚCIE.... POLECILI MI PRZYSŁONIĆ CHŁODNICE-NIGDY NIE ŁAPAŁ TEM.POWYŻEJ 80 STOPNI CELCJUSZA...PO ZROBIENIU TEGO MAM PO PRZEJECHANIU KILOMETRA 90 STOPNI WIĘC CHYBA DOBRZE... WYCZYŚCIŁEM PAROWNIK MIAŁ TROCHE TEGO SMARU W ŚROPDKU TERAZ JEST CZYŚCIIUTKI MEMBRANY NIE SĄ USZKODZONE W ŻADNYM STOPNIU TEZ WYCZYŚCIŁEM WSZYSTKO DOKŁADNIE.... RURE OD ZIMNEGO POWIETRZA MAM SCHOWANĄ ZA LEWY LEFLEKTOR...(CHYBA DOBRZE..) JAK PODNOSZE MASKE TO SŁYSZE SYCZENIE TAK JAKBY ŁAPAŁ LEWE POWIETRZE JEDNAK JAK PRZEŁĄCZE NA BENZYNKE NIC SIE NIE DZIEEJE.... CO JESZCZE MOGE ZROBIĆ ABY MNIEJ PALIŁ??? DZSIAJ USTAWIŁEM GAZ WG.OPISU JAKI ZNALAZŁEM W DZIALE "WARTO WIEDZIEC" I CHODZI JAK WCZEŚNIEJ (JAK TYLKO KUPIŁEM GO TO WŁAŚŃIE MIAŁ SUPER BUTA I MAŁO PALIŁ)...AHA INSTALACJA GAZOWA JAKĄ MAM TO BRC. POMÓŻCIE Z TAKIM SPALANIEM IDZIE PUJŚĆ Z TORBAMI

Po pierwsze odsłoń chłodnicę. Zasłaniane jej jest domowym wymysłem, nie mającym nic wspólnego z poprawną pracą silnika. Jeśli termostat jest dobry to nawe na nieprzysłonietej chłodnicy masz odpowiednią temp. Z przysłoniętą chłodnicą łatwo w cieplejsze dni w korku przehrzać silnik
Po drugie syczenie nie jest objawem poprawnym. Czy przy czyszczeniu parownika, myciu go nie rozszczelnił się, albo któreś połączenie nie poluźniło się. Posprawdzaj obejmy, węże, czy gdzieś się nie szroni
W sumie najlepsze miesjce to wyprowadzić rurę, za PRAWYM reflektorem. Nie koliduje z niczym i nie ma problemu
Jeśli ma duuużego "buta" to może nieco skręć gaz, będzie wolniejszy ale ekonomiczniejszy. Poza tym warto posprawdzać filtry ( szczególnie powietrza i gazu, bo one mają największy wpływ na spalanie)
A koszty teraz masz większe niż na paliwie

co do przysłonieńca chłodnicy to jest taki problem żę jak jest nie przysłonięta to samochód nie łapie mi nawet 80 stopni...a na przysłonientej mam 90 delikatnie ponad(ale wtedy sie włącza wentylator i zbija do 90. z tego co wiem to przez zbyt niską tem.silnika również może więcej palic...chłodniaca jest nowa taka szerokaśna i cienka płyn leje sie do zbiorniczka...może to termostat ale z drugiej strony na przysłonientej jest wszystko ok.

co do syczenia to z parownikiem jest wszystko ok.przed czyszczenim też syczało...wydaje mi sie że syczy gdzies w okolicach puszki z filtrem powietrza...chciałem zlokazlizowac to jednak nic nie znalazłem nigdzie nie widać jakiegoś szronu,gaz też nie smierdzi pod maską...w sumie filtr gazu już pewnie dawno nie był zmieniany czy to może mieć wpływ na spalanie??? mi sie wydaje że on aż za dużo dostaje tego gazu...pojade chyba w poniedziałek do gazownika nieh wymieni filterek i wygeruluje gaz może to coś da...

Termostat jest bankowo do wymiany

Cytat:
2004-12-04 12:48:39, road_runner pisze:
Termostat jest bankowo do wymiany

raczej zgodze się z Road'em

Cytat:
2004-12-04 12:56:18, CAr pisze:
raczej zgodze się z Road'em

Nie moze byc