Klucz bo Bagaznika....

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam Wszystkich
Czy klczyk od stacyjki to ten sam do otwierania bagaznika?
Bo Kupilem Esperka i nei ma tam zadnych innych kluczy niż od stacyjki.
A jezeli to nie ten sam klcz czy jest mozliwosc na podstawie samego zamka wyrobic taki kluczyk?
dzieki
Jaca

Spox, to ten sam co do stacyjki

Takich postow to ja nie rozumiem, trudno wyjsc sobie i sprawdzic? Przeciez logiczne, ze to te same zamki - stacyjka, drzwi, schowek i bagaznik. To nie maluch, a nawet tam kluczyk od drzwi pasowal jescze do korka paliwa i klapy silnika

Cytat:
2004-12-16 23:20:08, QLogic pisze:
Takich postow to ja nie rozumiem, trudno wyjsc sobie i sprawdzic? Przeciez logiczne, ze to te same zamki - stacyjka, drzwi, schowek i bagaznik. To nie maluch, a nawet tam kluczyk od drzwi pasowal jescze do korka paliwa i klapy silnika

Człowiek kupił, jest w stresie, że mu kluczy do furty nie dali, a Ty mu takie animozje

QLogic więcej wyrozumiałości
Cytat:

No pytanie nie calkiem bez sensu, u mnie kluczyk od stacyjki nie otwiera bagaznika (tylko elektryka dziala), prawdopodobnie poprzedni wlasciciel wymienial stacyjke albo sam zamek nie bangla.

Możesz mieć uszkodzony zamek. Zerknij do tego wątku:
Zamek bagażnika

dzieki Panowie
sprobuje nasmarowac zamekmoze pomoze....
Fajnei ze na Was mozna ZAWSZE liczyć:
Wielkei dzieki
pozdrawiam
Jaca

Cytat:

Jak to?
To do zamka w schowku u Was jest taki sam kluczyk jak do stacyjki?

Cytat:
2004-12-17 08:34:22, kisztan pisze:
Jak to? To do zamka w schowku u Was jest taki sam kluczyk jak do stacyjki?

A u Ciebie inny? Ups, obawiam sie, że albo masz całą dechę od innego wozu, albo tylko kiedyś jakis amator cudzej własności wyrwał schowek z bebechami.

U mnie do wszystkich zamków jest oczywiście jeden kluczyk (stacyjka, drzwi, klapa bagażnika, schowek) i oczywiście, że zamek klapy z czasem przestaje działać jak sie ma otwieranie elektryczne z wewnątrz. U mnie jest zapieczony czy zabrudzony i ani mru mru w jedną czy tez druga stronę. Poprostu trzeba go od czasu do czasu używać.

Używanie też nie jest regułą - ja używam dość często, bo z wrodzonego lenistwa nie chce mi się często chodzić do drzwi i z powrotem do bagażnika i wszystko chodziło cacy, ale ostatnio zauważyłem, że się zaczął przycinać i mam problemy z przekręceniem kluczyka. A klapkę zawsze zasuwam, żby syf do środka nie właził.