| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2004-12-06 18:37:15 Jeśli będzie to rzeczywiście sprawny komplet części... To oczywiście, że warto |
Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2004-12-06 20:11:48 od pewnego czasu też się nad tym zastanawiam... |
Piotr_W Daewoo Espero 2.0 CD Tarnobrzeg | 2004-12-06 22:58:51 Wedłu mojego rozeznania klimatyzacjia jest identyczna w 1.8 i 2.0.
Gdzie? |
Jac Leganza Warszawa | 2004-12-06 23:05:22 Było na allegro....a na co zwrócić uwagę przy ewentualnym zakupie i jakie elementy powinny sie znaleźć z "zestawie"? |
Piotr_W Daewoo Espero 2.0 CD Tarnobrzeg | 2004-12-06 23:21:08
Na pewno poza wiadomym osprzętem - dodatkowy wentylator dla skraplacza (ta chłodnica mocowana przed właściwą chłodnicą). Pewnie jeszcze oryginalą konsolę z oryginalnym przyciskiem "AC". Nie wiem czy komputer nie jest inaczej zaprogramowany, bo i do niego dochodzi informacja, że klima jest właczona. Jak u siebie właczę klimę (na biegu jałowym) to na chwilę obroty spadają po czym automatycznie się normują. |
Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2004-12-07 01:40:11 Klima jest podłączona do komputera z kilku powodów:
- gdy włączasz klimę, obroty wzrastają chwilowo by nie dopuścić do zgaśnięcia silnika, potem są utrzymywane na 950 obr./min - gdy wciśniesz gaz do dechy przy gwałtownym przyspieszaniu sprężarka zostaje odłączona by nie obciążać silnika, - gdy temperatura silnika znacznie wzrośnie klima jest wyłączana (tego nie jestem do końca pewien) ECU jest na pewno taki sam w autach z klimą i bez niej, odpowiednie podpięcie się pod niego nie powinno być problemem. Elektryk ze schematem w ręku się z tym upora. Jeśli chodzi o konsolę, to wystarczy w niej zamontować guzik. NAjbardziej obawiałbym się montażu parownika - podejrzewam, że trzeba by pół auta rozebrać aby to zrobić |
Jac Leganza Warszawa | 2004-12-08 17:37:54 Kazik dzięki za info, myslę, ze temat można zamknąć, a klima będzie, tyle, że w następnym samochodzie... |