Przednie kierunki

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
byłem zmuszony do wymiany przedniego kierunkokazu :-.Kupiłem tanio kierunki w wersji amerykańskiej tj. 3-krotne wejście na żarówkę,która jest dwuwłóknowa.Teraz pozycję będę miał w kolorze pomarańczowym w kierunkach. Jak się na to zapatrujecie?Zgodnie z przepisami powinienie zmienić żarówki na białe, bo przednie kierunki magą być białe, a pozycyjne MUSZĄ być białe.Ale pomarańczowe lepiej wygląda.

Rozumiem ze w kierunkach masz takie pomarańczowe wkładki. JAk ci się znudzą to można jest spoko usunąć. Robiłem to tak:

Kolorowy kaptur wisi na jednej śrubie - niestety wkręconej od środkka . Ale na zewnątrz widać wypust w który śruba włazi. Zetnij wypust tuć przy obudowie a odkryje ci sie gwint śruby. Lekko poluzuj kombinerkami ale nie do końca kapturek bedzie ci sie za mocno majtał po lampie. Weż lutownicę o z wyczuciem przez otwór żarówki potnij kapturek na częsci tak zeby po kawałku go wydobyć. W ostatniej fazie odkręc całkiem śrubę i wyjmi resztę. Otwór po śrubie zalej np. gorącym klejem. Robiłem tak gdy kierunek który kupiłem różnił się od tego co już miałem w aucie no i głupio to wyglądało. Tera mam ekstra dwa białe kierunki. Zostaje jeszcze sprawa żarówki. Pomarańczowe żarówki mają wypusty w innym miejscu nić białe. Wystarczy jeden wypust pilnikiem na płasko polecieć i żaróweczki pasują jak ulał

Cytat:
2005-02-10 12:52:49, Pawol pisze:
Rozumiem ze w kierunkach masz takie pomarańczowe wkładki. JAk ci się znudzą to można jest spoko usunąć. Robiłem to tak: (...)

Pawol - musisz koniecznie rzucić picie.
Najpierw post o podświetleniu regulatora świateł a teraz to...

Pozdrawiam - SpeedR

nie mam wkładek.mam 100% białe kierunki (wersja amerykańska) z oryginalnymi pomarańczowymi żarówkami dwuwłóknowymi-