MotoNews.pl

Samara - swiatla awaryjne

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak w temacie. Od dluzszego czasu juz mi nie dzialaja. Kierunki sa w porzadku. Gdy wciskam przycisk awaryjnych to zapala sie kontrolka kierunkowskazow. Pali sie ciaglym swiatlem i nic...Lampka od awaryjnych sie nie zapala. Wymienialem wlacznik, przerywacz--to samo. Moze ktos potrafi to wytlumaczyc? Rzecz sie tyczy Samary.

[ wiadomość edytowana przez: dcnt dnia 2004-12-03 13:38:41 ]

Miałem u siebie ten sam problem problem. Do przełącznika awaryjnych przychodzą 2 plusy jeden jest na stałe a drugi przychodzi po przekręceniu kluczyka w pozycji zapłon. O ile dobrze pamiętam nawalił przewód od plusa "stałego" poprostu nie ma na nim napięcia. Ten przewód wchodzi do wiązki kabli która idzie pod tablice wskaźników. Ja zrobiłem tymczasową prowizorkę i zmostkowałem brakującego "plusa" od "plusa tego który przychodzi po włączeniu zapłonu". Światła awaryjne mi działają oczywiście przy załączonym zapłonie. Mam nadziej że Ci pomogłem. Oczywiście bez schematu instalacji nic nie zrobisz.

Cytat:
2004-12-07 10:33:02, Irekb7 pisze:
Mam nadziej że Ci pomogłem.

Jasne, dzieki. Teraz wiem gdzie szukac przyczyny. Schemat instalacji mam.

Jeszcze jedno. Nie dochodzi napiecie do wlacznika przy hamulcu recznym. Od czego zaczac poszukiwania??