Tłumik-głośno...co to jest

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.w przedniej czesci tlumika zaraz za pierwsza metalowa rura jest takie jakby .... papierowa puszka...miedzy jedna rura tlumia a druga i jest bardzo glosno w tym wlasneimiejscu.
prosze o rade. co to wogule jest.
dzieki
jacek

chodzi ci moze o plecionke? bo papierowego nic tam niema. Jezeli tak to sie przepala i trzeba wymienic

Oryginalna kosztuje 200 zł.

Ponoć można wpakować tam wspomnianą część od Cienkiego

Cytat:
2004-12-06 13:21:56, Zoltar pisze:
Ponoć można wpakować tam wspomnianą część od Cienkiego

Faktycznie można tak zrobić. Jest też duży wybór plecionek uniwersalnych.

Panowie..a jak by nie wstawiać plecionki tylko rure zamist niej...to co?beda jakies efekty uboczne?
Jaca

Mi sie wydaje ze ta plecionka musi byc z tego wzgledo ze uklad caly czas pracuje a ajk bys wstawil rure to bedzie na sztywno i moze zaczac pekac takie moje zdanie moge sie mylic

Drgania silnika będą się przenosiły na układ wydechowy i ogólnie raczej nie będzie to przyjemne......

ale na zadnym rysunku (schemacie) nie widzialem zeby była plecionka w układzie wydechowym. W Standardzie jej chyba nie ma??...
Widzieliscie gdzies na rysunku takową?
Jaca

No jak w standardzie jej niema. Pewnie ze jest. Zawsze byla jest i bedzie

Cytat:
2004-12-06 12:32:42, papciak pisze:
Witam.w przedniej czesci tlumika zaraz za pierwsza metalowa rura jest takie jakby .... papierowa puszka...miedzy jedna rura tlumia a druga i jest bardzo glosno w tym wlasneimiejscu. prosze o rade. co to wogule jest. dzieki jacek

Ale masz problem. Jak umiesz sam zrobic to kupujesz plecionke i robisz, jak nie umiesz jedziesz do warsztatu, tlumikarza czy serwisu i bedziesz mial zrobione. Plecionka byla zawsze i byc musi. Co my Ci pomozemy na forum. Trzeba zrobic

no dobra Panowie jak trzeba robic to trzeba tylko powiedzcie mi czy to trzeba wspawac czy plecionke sie jakos zdejmuje?
dzieki
jaca

Cytat:
2004-12-06 22:12:37, papciak pisze:
no dobra Panowie jak trzeba robic to trzeba tylko powiedzcie mi czy to trzeba wspawac czy plecionke sie jakos zdejmuje? dzieki jaca

Trzeba spawać