MotoNews.pl
5 F (83016/0) - PT

F

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam na wyświetlaczu kompa pokładowego wyświetliła mi sie dziś rano literka F a przed tem temperatura błędnie co chwila się zmieniała czy znaczy to że czujnik temperatury zewnętrznej padł bo tak podejrzewam. Proszę o radę jeśli spotkało kogoś podobne zdarzenie
Pozdro

Cytat:
2005-02-14 17:45:39, CHRISMEN pisze:
czy znaczy to że czujnik temperatury zewnętrznej padł

tak, padł czujnik to typowe zachowanie

PS było to już omawiane

Cytat:
czy znaczy to że czujnik temperatury zewnętrznej padł bo tak podejrzewam.

Zapewne, ale nie NA pewno. Jeśli u ciebie teraz śnieg i przymarzanie, to zobacz czy odczyszczenie bryłki lodu z czujnika nia rozwiązuje sprawy, u mnie kiedyś w A tak miałem.
Inna sprawa że potem i tak ten czujnik się rozsypał i wymiana

pozdr, Robert

Czasami moze sie po prostu zabrudzic a wtedy...jade na A2...2 minuty...wszystko ladnie wyczyszczone

A2 to ja codziennie do pracy pomykam więc nie ma problemu ale czujnik chyba naprawde padł bo wczoraj pokazywał mi jakieś co chwila zmieniające sie temp. od -25 do -28 i znowu F więc chyba jednak czujnik nie wie kto przypadkiem gdzie i za ile można takie cudo wychaczyć

pozdro a w archiwum to mnie się po prostu ni echciało szukać dlatego ten post

narka

Cytat:
przypadkiem gdzie i za ile można takie cudo wychaczyć

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=42149047

powinien byc także w każdym sklepie motoryzacyjnym.
pozdr

[ wiadomość edytowana przez: chudy01 dnia 2005-02-17 12:25:42 ]

Cytat:
witam na wyświetlaczu kompa pokładowego wyświetliła mi sie dziś rano literka F a przed tem temperatura błędnie co chwila się zmieniała czy znaczy to że czujnik temperatury zewnętrznej padł bo tak podejrzewam. Proszę o radę jeśli spotkało kogoś podobne zdarzenie Pozdro

tez przez to właśnie przechodziłem. Pokazywał raz +10, po chwili 0, kupiłem nowy (17zł), i teraz jest ok

a ja mam inny problem. Bo wskazania mam dobre na wyświetlaczu (sprawdzałem temperature) ale za to zaginęło mi paliwo ze zbiornika i F sie w komputerku zapaliło. Jak to możliwe??????

ja wczoraj też kupiłem czujnik temp.zewnętrznej
POZNAŃ "OPEL SHOP" na Grunwaldzkiej 75 18,20 zł.,a w ASO chcieli 50 zł. za dokładnie taki sam.