Szybko migający kierunkowskaz

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Ostatnio często tak mam że normalnie cyka kierunkowskaz ale np za jakieś kilka sekund wariuje i cyka 3x na sekunde wtedy już nie błyskaja lampy sierunkowskaza. Kolega mówi że mam jakieś zwarcie. Może ktoś miał taki przpadek. Może jest jakaś skrzyneczka odpowiedzialna ze ten migacz?

Przeważnie dzieje się tak, gdy przepali się żarówka od kierunku.

Sprawdź mase w tylnych lampach, spróbój kierunek włączyć i nacisnąć stop, jak będzie migał razem z migaczem to brak masy albo zwarcie.

dziesie sie tak gdy jedna z zarówek od danej strony sie przypali lu jest jakaś zarówka nieodpowiednia wsadzona (model) ....

Moze jedna z zarowek sie poluzowala w swoim gniezdzie i nie styka zawsze. Albo jak ktos wczesniej napisal masa. Sprawdz te rzeczy najpierw.

Norma - jeśli dodatkowo gaśnie Ci reflektor od strony tego kierunkowskazu, który przestaje migać, to na 100% masz brak masy przy tym reflektorze. Gdzie szukać? Nie przy samym reflektorze. Czego szukać? Przewód jest dość gruby (duuużo grubszy, niż kabelki w reflektorze), powinien być przykręcony gdzieś w okolicach przedniej części błotnika (u mnie działa się tak z reflektorem prawym, a przewód był niedokręcony przy zbiorniczku wyrównawczym układu chłodzenia)...

Ponieważ to pojawia się i ustępuje samo tzn., że jest brak dobrego styku w gnieździe żarówki, która przestaje świecić. Najczęściej chodzi o dolny styk. (Uwaga! przy włączonym kierunku podginanie styku grozi zwarciem)