| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
omegafan LOB SYMPATYK Omega włocławek | 2004-12-01 19:52:35 jutro sprawdze.......ciekawe jak towygląda
napisz mi ile masz tych styków pozdr |
![]() haszku DEADSOUL Opel Omega A Caravan końskie | 2004-12-01 20:40:47 dwa styki,istotny jest dokładny pomiar,po przekreceniu rozrusznikiem powinien otworzyć połowę wlotu i utrzymać się.Mój otwiera się prawie cały,w ten sposób zimny silnik będzie pracował równo.Ze wzrostem temperatury sterownik podaje sygnał prądowy na przymknięcie wlotu przez regulator,jeśli on jest na zwarciu zwojowym to nie reaguje i gorący silnik będzie zwalniał ,falował aż zgaśnie.Rodzaj paliwa jest bez znaczenia,do próby z rozrusznikiem potrzebna jest druga osoba.Hej!!! |
omegafan LOB SYMPATYK Omega włocławek | 2004-12-02 19:10:57 sprawdziłem i pokazało ok8,3om...........u ciebie może jest walnięty czujnik temperatury........u mnie właśnie wariują obroty po lekim przyduszeniu silnika.np. na 3 przy dojazdach jade 25km/h........ale to tylko w silne mrozy i czasami tak sam od siebie wariuje.i to bedize czujnik na 87+NATO%
pozdr [ wiadomość edytowana przez: omegafan dnia 2004-12-02 19:39:56 ] |
omegafan LOB SYMPATYK Omega włocławek | 2004-12-04 13:49:39 dobra dalej z tym lecim...........wychodzi na to że(mam nadzieje)tą puszkje mamy działąjącą.........
dzisiaj sprawdziłem sobie mierniczkiem czujnik temperatury ten koło pompy płyny chłodzącego........ i teraz pierwsze pytanie.......jak zdjąć tą okrągłą nasadke z tego czujnika...zaparłem sie o błotnik i nic.......przywiązałem do garażu i też nic........wkońcu doszedłem da złączki po kablu dzięki z góry za rady pozdrawiam |
![]() haszku DEADSOUL Opel Omega A Caravan końskie | 2004-12-05 11:47:36 Witaj!jeśli dobrze cię zrozumiałem to sprawdzałeś czujnik prędkości obrotowej i położenia wału korbowego,na stykach 1i2 miałeś 560ohm to stała wartość jest dobrze u mnie jest 530 też ok.styk nr3 to ekran.Jest nisko na dole z prawej strony i przykręcony jedną śrubą fi 6 której nie widać, a mogłeś go urwać. Czujnik temp. jest z lewej nad aiternatorem ma 2 styki na zimnym może być 3,8 kOhm. na gorącym 270 Ohm jeśli tak masz jest dobry.Ja swojego jeszcze nie zrobiłem coś mi przysneło w elektronice jak zrobię napiszę artykuł -warsztaty się poddają.Narazie!!!!
|
omegafan LOB SYMPATYK Omega włocławek | 2004-12-06 21:44:43 no to jeszcze sprawdzilem ten wkoncu wyczajony czujnik temp i wynika,ze jest on sprawny......regulator też mampewno sprawny.......zawsze w silne mrozy skakaly mi obroty(w tym sezonie jeszcze narazie spokojnie,al enie wiadomo co bedzie za 48godzin tak se myśle wszystkie wartości w instalacji pomierzyći zapodać na forum......dobre by to było nawet pozdr |
kielkac | 2004-12-07 21:28:55
powinien miec 8ohm, ale nie wiem jakie sa dopuszczalne odstepstwa... ps. ten regulator ma 2 piny... |