MotoNews.pl

Jak zmienić nagrzewnicę w mr93 na plusowską

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy ktoś zmieniał nagrzewnicę w mr93 na nagrzewnicę plusa ? Pytam się z tego względu iż chcę założyć plusowską w mr93 w którym jest już deska plusa. Wiem ze pólkę pod deską mr93 ma szerszą ale ją mozna potraktować szlifierką. Chodzi mi o to jak ją zawiesić(przymocowac do nadwozia,oczywiście nagrzewnicę nie pólkę). Jak ktoś może podać jakieś porady to dzięki.

No ciekawe, nie wiedziałem że to w ogóle możliwe.
Ja mam Caro 94 - właśnie od 2 dni bawię się z nagrzewnicą - kurcze temu kto to projektował dałbym nobla. Czy przy tej Twojęj plusowskiej desce było dużo roboty żeby to przypasować ?

w pewnym analogu taka nagrzewnica jest i to w dodatku pod orginalna deską z szerokiego caro

Z tego co wiem to w starą belkę pod deskowa nowa nagrzewnica sie nie za bardzo mieści. Jak piotrek DJ wróci z woja to go o to pytaj. Bedzie wiedział więcej.

-----------------
"Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz.
To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat.
Fiacior mój to jest to, kocham go..."

Czyli do "Szerokiego" caro mozna wlozyc nagrzewnice od + ??

pozdr

Cytat:
2004-12-07 18:47:02, jarbar pisze:
No ciekawe, nie wiedziałem że to w ogóle możliwe. Ja mam Caro 94 - właśnie od 2 dni bawię się z nagrzewnicą - kurcze temu kto to projektował dałbym nobla. Czy przy tej Twojęj plusowskiej desce było dużo roboty żeby to przypasować ?

Deska od plusa pasuje bez problemu tylko trzeba kostki od inst .el .pod licznik poprzerabiać na pluowskie , poza tym w "Warto Wiedzieć"
jest cały opis jak zmienić deskę w mr93 i załozyc od plusa. Szkoda ze nie znalazlem nic na temat zmiany nagrzewnicy na plusowską.

no własnie o to chodzi w tym wątku - dać sie da, ale to moze kosztować spoooro roboty. A między poldem 1978 z 1996 nie ma zbytnich różnic pod deską.

-----------------
"Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz.
To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat.
Fiacior mój to jest to, kocham go..."

a z ciekawosci - w tej plusowskiej nagrzewnicy jest taki sam grzejnik czy oprocz obudowy i to wymienili ?

Cytat:
2004-12-07 20:28:58, jarbar pisze:
a z ciekawosci - w tej plusowskiej nagrzewnicy jest taki sam grzejnik czy oprocz obudowy i to wymienili ?

piotrek zmieniał wszystko, dodam że nagrzewnca sterowana jest podciśnieniowo

Ja mam wszystko , nagrzewnicę , grzejnik , wentylator ,ten zbiorniczek podciśnieniowy , nawet i ta pólka pod deskę by się plusowska znalazła tylko ze jej akurat boję się ruszać, wole juz tą przerobić trochę , słyszałem ze da się bez dużych przeróbek założyć tą nagrzewnicę , ale słyszałem to z drugiej reki czyli od osoby która tego osobiście nie robiła tylko od kogoś innego to słyszała.

A mam jeszcze kawałem mojego starego poldka plusa i tą półkę bym musiał tylko z niego przespawać do drugiego ale to mi się nie zabardzo uśmiecha robić.