Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Thomi Opel Omega A Warszawa | 2004-12-01 19:04:11 Witam!
Mam Omegę z 90 roku z średnim jak mniemam wyposażeniem.. (Automat, standardowy zdejmowany hak, szyber dach (korba), elektryczne podgrzewane lusterka, zamek w schowku, szafeczka na kasety do radia, zamykany schowek podłokietnika, obrotomierz, kolor metalik perła, skórzana kierownica i welur.) Dzisiaj kupiłem sobie silniki do podnoszenia przednich szyb gdyż dotychczas machałem ręką ![]() Moje pytanko jest takie: Czy w samochodzie mogę się spodziewać standardowo rozprowadzonej instalacja do szyb? Wiem, że do podgrzewania siedzeń jest.. dla tego pytam.. Nie chcę się zabrać za robotę żeby potem wszystko składać po dwa razy.. |
![]() przemogsm Omega A caravan diam ... Ostrów wlkp | 2004-12-01 20:10:21 raczej nie ma instalacji do szyb ![]() |
![]() Edmund_Dantes LOB SYMPATYK OPEL OMEGA Gorzów Wlkp. | 2004-12-02 07:22:42 Witam
Zresztą łatwo to Możesz sprawdzić bez rozbierania drzwi . Wystarczy wypiac kostke z kablami idącymi do drzwi i policzyc metalowe bolce. Napewną będą 4 do lusterka jeżeli zaś więcej kto wie ??? Moze Będziesz miał farta ( chociaż nie sądzę ja musiałem nawet ciągnąć przewód do obrotomierza bo w wiązce go nie było) Pozdrawiam Edmund Dantes |
![]() Thomi Opel Omega A Warszawa | 2004-12-02 22:59:31 Hm.. W kostce mam 14 pinów..
Pomóżcie w liczeniu: 1. lusterko 4 (mi się wydaje ze więcej.. 4 plusy i jedna masa czyi 5) 2. centralny zamek (master ma chyba na wyjściu 5 kablków) 3. doryglowywanie zamka 2 (oddzielne kabelki.. zamek kierowy ryglowany jest mechanicznie) 4. głośnik 2 |
![]() Thomi Opel Omega A Warszawa | 2004-12-03 10:38:06 Zakładając, że nie mam tej instalki to mam inne pytanko:
Czy ktoś z was przeszedł już temat zakładania elektryki w takiej sytuacji? Daliście kable na zewnątrz czy da się dokupić w ASO stryki do tej kości? |
![]() Thomi Opel Omega A Warszawa | 2004-12-08 16:26:46 Czy ktoś z was połapał się trochę w instalacji od elektrycznych szyb? Nie mogę się połapać, do czego idzie aż 6 kabelków z jednej i 5 z drugiej strony? Może ktoś ma zapasową instalację od elektrycznych szyb??? Bardzo proszę o jakieś info.. Mam siłowniki do szyb tyle że leżą w garażu;( co za lipa! |