Opel omega B caravan silnik 2.0 16v - jaka instalacja?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich
Własnie nabyłem 8 letnia omege i chciałbym założyc w niej gaz.
Moze sie powtarzam (nie wiem nie sprawdzałem) ale jaka najlepsza instalacja do mojego silnika sie nadaja i jakiej firmy. Oczywiście fajnie by było gdyby ktoś z okolic wrocławia powiedział mi gdzie najlepej montują i ile to mniej więcej kosztuje.
Przydało by sie tez kilka dobrych rad na co zwracać uwagęprzy montażu.
Zyczliwym udzielenia mi tych cennych uwag dziękuje iczekam na posty

cześć musisz sprawdzić najpierw jaki masz komputer od benzyny bo są 3 rodzaje ale dobrze chodzi tylko na dwóch sam mam z tym problem cena to ok.2 tyś ale jak masz więcej kasy to zainwestuj w sekwencje to niestety ok 4tys. pozdrowionka z poznania

dzięki za odpowiedz.
Mam kompa simtec 56. to dobrze czy żle
pozdrówienia Tomek

ja też mam sintec 56 02 najepiej jak byś podjechał do większego zakładu co zakłada lpg i dowiedział się czy już mieli omegę z takim kompem i czy nie było żadnych problemów i zastrzeż sobie przed założeniem że jak mie będzie chodziło dobrze to ściągną to bez kosztów pozdro

Ja też mam omegę B 2.0 16v kombi i włąśnie ją zagazowałem instalką O.M.V.L (włoska) na wtrysku. Jak na razie jest super! Zadnej różnicy benzyna czy gaz jeśli chodzi o osiągi a koszt to 3400PLN. Spalanie 11 trasa ( załadowana+klima ,średnio ciężkie buty) 12 miasto.

Cezik: Gdzie zakladales ta instalke i ja sie sprawuje?
Pozdrawiam
Jimmi

Witam, mozna sekwencje a mozna zwykla II generacji, ja osobiscie zalozylem ta tansza wersje i auto smiga jak trza tak wiec wybor nalezy do ciebie. koszt to ok 2100 zl i butla w kole. pozdr

Witam Syciu! -widze, ze wspierasz mnie takze tutaj! -dzieki!
Cezik tutaj pisze, ze nie widzi roznicy w osigach na swojej niedrogiej lpg na wtrysku - hmm - czy Ty odczuwasz jaki dyskomfort w jezdzie na gazie w stosunku to benzyny?

Pozdrawiam
Jimmi

hej thisisjimmi. powiem ci szczerze ze jakies roznice sa ale tak naprawde odczuwalem na poczatku a teraz sie przyzwyczailem i jest ok. 2 litry to nie jest sportowa fura i jakbym chcial poszalec omesia kupilbym sobie 2,5 wiec jak dla mnie to jest ok.da rede pojezdzic. pozdro LS

syciu: no dokladnie sportowa nie jest - masz racje. Pisales gdzies, ze miales wystrzal, jeszcze przed wymiana kabli i swiec - czy cos Ci popsul?
pozdr Jimmi

hej thisisjimmi wystrzal nic nie popsul - mam tzw klape anty wybuchowa, a poza tym tak jak pisalem z wlasnej glupoty to sie stalo bo gazownik mi powiedzial - wymien sobei kable i swiece, a ja to olalem i potem mialem za swoje. teraz jest bardzo ok. pozdro

No to super, ze Ci sie nic nie popsulo! Tzn. po takim wystrzale, jak sie ma klape mozna dalej jechac? Czy trzeba odwiedzic servis i cos tam z tym zrobic?
Szkoda, ze nie jestem z Poznania bo bym chetnie zrobil instalke tam gdzie Ty!
Pozdr
Jimmi

po wystrzale mona jechac dalej. pozdr

no to pieknie, dzieki!
Pozdr!