MotoNews.pl

Problem z gazem, powyżj 2000 obr "nie ciągnie" Omega A

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam Kolegów

Mam problem z instalacją gazową w Omedze A 2.0i (instalacja najprostsza z parownikiem stefanelli, bez emulatora sondy lambda). Problem polega na tym, że po przekroczeniu mniej więcej 2000 obr. Silnik nie ciągnie, tak ja by nie dostawał paliwa, poniżej tych obrotów jest w miarę ok.. Na benzynie pracuje bez żadnych problemów w całym zakresie. Myślałem, że to kondensat zalegający w parowniku, ale po odkręceniu korka prawi nic nie wyleciało.

Ktoś już się z takim problemem spotkał ???

Pozdrawiam

Problem sam się częściowo rozwiązał. Dziwne efekty zniknęły po zatankowaniu gazu, ale co ciekawe wskaźnik na butli wskazywał, że mam jeszcze ¼ zbiornika ?!! Myślałem, że wskaźnik zwariował, ale do butli weszło tylko tyle gazu ile brakowało wg wskaźnika.

Czy coś może tam zostawać, może woda ??? kondensat ??? inny gaz w stanie ciekłym ???

Co ciekawe to się stało praktycznie nagle, zazwyczaj udawało mi sie "wyjeździć gaz" do zera.

przez siedem lat jazdy na gazie raz wlałem gaz do dupy i objawy były te same. To było tak mało prawdopodobne że dawałem 99% że po wlaniu nowego gazu będzie tak samo ale nie! po kilku kilometrach na nowym gaziku wszystko wróciło do normy.