MotoNews.pl

Automatyczna blokada kierownicy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czesc, jestem tu nowy mam pytanie. Jak zdeinstalowac lub wylaczyc automatyczna blokade kierownicy w moim maluszku? Nie wiem co sie stalo ale kluczyki nie pomagaja Co zrobic? (abym tylko nie musial wymieniac calego ukladu)

SierO

[ wiadomość edytowana przez: siero dnia 2004-12-08 17:08:12 ]

niestety bedziesz zmuszony wymienić stacyjke

O w morde :/ Ale sprawa lezy w stacyjce... Moze rozkrece wszystko, popatrze moze da sie naprawic? Co Ty na to?

sama stacyjka jest raczej nierozbieralna.....chyba

Wiec, czy jest jakis sposob na zdjecie blokady z kierownicy, bez wymieniania stacyjki? Powiedzcie wszystko co moze pomoc, WSZYSTKIEGO sproboje

zlamac i jezdzic bez...

jakby co, to mam stacyjke nowego typu (z rozruchem) na sprzedaz...

[ wiadomość edytowana przez: Borys_pg dnia 2004-12-08 18:14:47 ]

odkrecasz stacyjke dwoma kluczykami 13, rozklada Ci sie to na dwie polowki, sprobuj to przesmarowac jakims wd40 albo czyms w tym rodzaju. Pozdrawiam Zycze milej zabawy
p.s Zadko mi sie zdarza ale dzisiaj jeszcze nikogo nie zj***ebalem i mam dobry dzien

Czyli zrobie tak: rozkrece stacyjke i tak poszperam, a jak to nie da rezultatu to ja zlamie. Tylko jak to zrobic??? Z gory dzieki!

ale po co łamac stacyjke nie czaje? Ona schodzi razem z obudowa. Najwyzej kupisz sobie za 30 zloty na szrocie nowe wsio.

Ej a jak to jest, kazdy maluch ma blokade kierownicy? Aha, a jakbym sobie ja jakos zdemontowal to zwiekszy prawdopodobienstwo ze ktos mi autko ukradnie? Chodzi o to czy ta blokada cos daje, czy jak wejdzie zlodziej to ja spokojnie jakos wylaczy?

bez wyrzynarki do kadłubów okrętów podwodnych nie dasz rady... zdiąc tej blokady...

Cytat:
2004-12-08 18:55:06, siero pisze:
Ej a jak to jest, kazdy maluch ma blokade kierownicy? Aha, a jakbym sobie ja jakos zdemontowal to zwiekszy prawdopodobienstwo ze ktos mi autko ukradnie? Chodzi o to czy ta blokada cos daje, czy jak wejdzie zlodziej to ja spokojnie jakos wylaczy?

Zablokowana kiera to sa dwa klucze 13, rozkrec to i zobaczysz co tam jest, sa takie trzpienie, przesmaruj to i powinno chodzic

Ok, sprawdze, ale powiedz jeszcze czy latwo byloby zlodziejowi zdjac taka blokade? Czy raczej trudno?

Nie ma z tym zadnego problemu, maluch seryjny fl odpala sie w 5s. /ja go tak odpale a profersjonalista zrobi to szybciej/

W 5s? Ja sadze ze odpalic moze bm odpalil, ale jak komus sie uda jechac z blokada kierownicy? JAK ONI TO ROBIA!? Bede musial chyba cos z tym zrobic skoro tak latwy kasek to jest

Cytat:
2004-12-08 22:47:20, siero pisze:
W 5s? Ja sadze ze odpalic moze bm odpalil, ale jak komus sie uda jechac z blokada kierownicy? JAK ONI TO ROBIA!? Bede musial chyba cos z tym zrobic skoro tak latwy kasek to jest

zdaje się, że gdybyś zastosował dźwignię (odpowiednio długi pręt zblokował z kierownicą) i szarpnął to puści. poza tym kto teraz maluchy kradnie! nie opłaca się iśc siedzieć za kilkaset złotych nikomu. Ja mojego nigdy nie zamykam i nigdy nic z niego jeszcze nie ukradli...

[ wiadomość edytowana przez: owz dnia 2004-12-08 22:49:41 ]

no to lipa :/ Hmm i jak oni robia to dzwignie to po prostu cos tam wylamuja i koniec, zadnego problemu? Nie pomyslalbym ze to takie proste... Ale w sumie nie wiem, przeciez po czyms takim latwo poznac ze samochod byl kradziony. Nie robi sie tego jakos po cichu?

Edit: tak, ale w mojej dzielnicy duzo sie kreci takich narkomanow, 18 lat oni i tak odstawiaja to jak widza malucha ktorego wiedza ze mozna ukrasc w 5s to moga sie zdecydowac... Musze poznac ich sposoby zeby sie zabezpieczyc :/

[ wiadomość edytowana przez: siero dnia 2004-12-08 22:53:13 ]

Cytat:
2004-12-08 22:50:35, siero pisze:
no to lipa :/ Hmm i jak oni robia to dzwignie to po prostu cos tam wylamuja i koniec, zadnego problemu? Nie pomyslalbym ze to takie proste... Ale w sumie nie wiem, przeciez po czyms takim latwo poznac ze samochod byl kradziony. Nie robi sie tego jakos po cichu? Edit: tak, ale w mojej dzielnicy duzo sie kreci takich narkomanow, 18 lat oni i tak odstawiaja to jak widza malucha ktorego wiedza ze mozna ukrasc w 5s to moga sie zdecydowac... Musze poznac ich sposoby zeby sie zabezpieczyc :/ [ wiadomość edytowana przez: siero dnia 2004-12-08 22:53:13 ]

no kaszla to na części raczej chyba jak już. wystarczy sprytny patent w stylu wyłącznika prądu w jakimś cichym miejscu i kaszłorcik nie odjedzie

No tak ale z tym to troche pracy zapewne. Powiedz mi, czy da sie zrobic taki patent, ze kolesie wlaza do malucha uruchamiaja go, zdejmuja blokade z kierownicy, i gdzies jada, a potem odstawiaja autko na miejsce i wszystko wyglada ok?

do łamania blokad jest ponoc dobry kawałek rury od znaku drogowego bo ładnie wchodzi na stacyjke cyk i wyłamane. Tak tlyko słyszałem